Инфо

9. мај 2019.9. мај 2019.
Јана у Италији
Ученица ОШ „Јанко Веселиновић“ на међународном "HIPPO" такмичењу

Јана у Италији

Јана Лазаревић, ученица шестог разреда Основне школе “Јанко Веселиновић” једина је из Шапца која се оствареним резултатом пласирала у финале међународног "HIPPO" такмичења из енглеског језика које ће бити одржано у Италији од 10. до 13. маја.
Надарена млада Шапчанка истиче да се није посебно спремала за проверу знања, али да свакодневно предано вежба и усавршава знање, како на редовним часовима са професорком у школи, тако и самостално код куће.
-За такмичење се нисам припремала. Применила само оно што сам научила на часовима код професорке Верице Вученовић. Енглески за мене није обавеза и тежак школски предмет. Волим да гледам филмове, серије и читам књиге на том језику, тако да све иде спонтано. Уз забаву учим, усвајам нове речи и сазнања – каже Јана и додаје да нема трему пред одлазак у Италију. Радује се новим познанствима, авантурама и потајно очекује добар пласман.
За одлазак на финалну проверу, надметало се 43 ученика из Шапца у Београду, где су учествовала деца из целе Србије.
Почетком маја 19 најбољих путује у Италију где ће у оквиру седмог интернационалног "HIPPO" такмичења проверити своје знање енглеског језика и имати прилику да се друже са вршњацима из преко 20 земаља.
Hippo „English Without Borders“ од 2013. године окупља учеснике узраста од 10 до 19 година из целог света и за циљ има ширење знања о значају учења страног језика, едукацију предавача, повезивање деце и младих кроз различите активности.

М. Ж.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa