Инфо

9. мај 2019.9. мај 2019.
Домаћин и гост руске науке
АКАДЕМИК, ПРОФЕСОР ДОКТОР МАРКО ТОДОРОВИЋ,
ПОНОВО НОМИНОВАН ЗА НОБЕЛОВУ НАГРАДУ

Домаћин и гост руске науке

У оквиру Међународне научне конференције која је у организацији часописа “Екологија”, 22. и 23. априла одржана у Београду своја научна излагања су имали професори Руске академије наука из Москве са Универзитета Ломаносов. Том приликом они су академику, професору доктору Марку Тодоровићу, који је 2011. године био њихов гост и тамо имао запажено предавање, уручили специјалну монографију, повељу и златну медаљу.
Приликом овог свог боравка у главном граду угледни научни радници из Русије, посетили су родно место и кућу академика Тодоровића, његов радни кабинет и лабораторију у Шапцу и школе у којима је радио. Трбушац, село у коме је академик Тодоровић рођен, посетили су 24.4.2019, потом спомен обележје у истом, музејску поставку на Мишару, а на срдачан пријем наишли су и у Високој медицинској и пословно технолошкој школи у Шапцу. У општини Владимирци, примио их је председник ове локалне самоуправе Милорад Милинковић.
Са скупа научника из више држава у Београду, руски професори поново су покренули иницијативу да професор Тодоровић буде номинован за Нобелову награду из хемије, што је САИН прихватила, ценећи све његове заслуге науци и досадашњи допринос за добробит човечанства.
Поново је позван да држи предавање на Универзитету Ломаносов у Москви.
Љ. Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa