Инфо

2. јун 2011.2. јун 2011.
ИЗЛОЖБА ВИНА

БОГАТА ПОНУДА

У Народном музеју, прошле суботе отворена Прва изложба вина. Дегустирано више од 100 вина из 29 винарија Србије, Црне Горе, Македоније, Хрватске и Португала
Након добродошлице коју је излагачима, гостима и посетиоцима изложбе пожелео члан Организационог одбора манифестације Ненад Кулачин, скупу се обратио директор шабачког Народног музеја Бранисалв Станковић, који је овом приликом показао оригинални доказ о традицији винарства у Поцерини.
- Ништа није случајно. Да винарство у овом крају има завидну традицију доказ је и диплома коју је освојио виноградар из Румске, Добривоје Гавриловић. Он је пре тачно 100 година, 1911. на изложби вина у Торину освојио прво место ““ навео је директор Музеја.
Градоначелник Шапца Милош Милошевић изразио је своје задовољство организацијом самог догађаја, и између осталог напоменуо:
- Када се погледа карта Србије, видимо да је као виноградарско подручје уцртана и Поцерина. Ова чињеница треба да нас мотивише да обновимо винограде и у неком наредном периоду овде имамо винарују која ће производити квалитетно вино.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa