Инфо

9. мај 2019.9. мај 2019.
(О)сећања
Хуманитарна изложба у знак сећања на Ану Поповић од 7. до 10. маја

(О)сећања

У галерији Културног центра у уторак од 18 часова је отворена хуманитарна изложба под називом “Осећања” у знак сећања на Ану Поповић (1993-2018) која се храбро борила са опаком болешћу. Изложба је отворена до петка и продајног је карактера, а поред репродукција Аниних слика, своје радове представило је 10 уметника и њених пријатеља. Прикупљени новац ићи ће за лечење Јоване Николић (12) која болује од канцера.
Прошле године први пут је отворена изложба слика у реализацији Импулса, коју је покренула уметница Ана Поповић у покушају да прикупи средства за своје лечење. Имала је визију да изложба постане традиционална, а како је сматрала да ће до наредне године бити излечена, одлука је била да средства буду намењена неком другом коме су у том моменту најпотребнија. Нажалост, Ана се није излечила, али је њен сан заживео.
-Прошле године одржана је прва изложба “Ана и пријатељи”, а сада смо са Анином мајком и пријатељима наставили ово што ће постати традиција. Анина мајка ће одлучити коме ће сваке године бити упућена средства прикупљена од изложбе. Овај пут ће то бити Јована Николић, рекао је један од домаћина догађаја, историчар уметности Филип Ковачевић.
Са Аном сам се дружила од детињства и биле смо јако блиске. Она је све ово покренула, а била је изврсна уметница. Сви њени радови представљају мали космос, то је највише сликала јер је и она сама представљала тај космос, у суштини, свако живо биће носи у себи тај универзум који је неуништив, тако да Ана никада неће избледети у нашим срцима, наводи Марија Манојловић.
Драгана Марковић читала је стихове које је написала за Ану, непосредно након што су се упознале. Нису се дуго познавале, али она истиче да је енергија коју је код Ане осетила оставила велики утисак. Енергија борца, храбрости и жеље за животом.
Н. М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa