Инфо

16. мај 2019.16. мај 2019.
Уништили све  што нису покрали
ОПЉАЧКАНА И ДЕМОЛИРАНА ПОЉОПРИВРЕДНА
САВЕТОДАВНА И СТРУЧНА СЛУЖБА

Уништили све што нису покрали

Део однетих ствари је враћен, али је направљена огромна штета. Крађу је пратио и вандализам, па је велики део инвентара који није имао вредност за лопове, полупан и поломљен
Просторије Пољопривредне и саветодавне стручне службе опљачкане су у ноћи између недеље и понедељка. Брзом интервенцијом полиције један пљачкаш је ухапшен у року од сат времена.
Део однетих ствари је враћен, али је направљена огромна штета. Крађу је пратио и вандализам, па је велики део инвентара који није имао вредност за лопове, полупан и поломљен.
-Опљачкана је хемијска лабораторија Одељења за испитивање земљишта. Молимо наше пољопривредне произвођаче да имају разумевања, јер нећемо моћи да радимо наредних 10 до 15 дана и то сада када су хемијске анализе земљишта најпотребније. Опрема се може надокнадити, али имаћемо прекид у раду. Требаће нам времена да се опоравимо, наводи Дарко Симић саветодавац у ПССС.
Како незванично сазнајемо, ухапшени извршилац тврди да је радио сам. Томе међутим не иде у прилог да су однете и неке машине које су биле тешке више стотина килограма. Поскидани су радијатори, мотори са свих уређаја, решои и апарати за анализе, компјутери, лаптопови... Док су односили оно што би им било корисно, лопови су ломили стаклене посуде и све што им се нашло на путу.
Један део враћене опреме је оштећен и неупотребљив. Прве процене штете су на више од 600.000 динара, али то није коначан збир. Прошле године ПССС се такође нашла на мети лопова када су однета два лаптопа у којима су били подаци од огромног значаја. Починиоци тада нису пронађени.
Врата ПССС су током дана свима отворена, па је свако могао да види шта се где унутра налази. Неки од запослених верују и да су ухапшеног пљачкаша претходних дана видели на простору иза зграде и да је изгледао као да сакупља пужеве.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa