Инфо

16. мај 2019.16. мај 2019.
За безбедан крај школске године
ПОЧЕЛА АКЦИЈА “МАТУРА 2019”

За безбедан крај школске године

Министарство унутрашњих послова последњих неколико година спроводи акцију “Матура”. Припадници Полицијске управе у Шапцу и овог пролећа почели су са реализацијом пројекта током ког ће одржати низ предавања ученицима завршних година средњих школа.
-Циљ акције је повећање безбедности ученика завршних разреда средњих школа и очување повољног стања безбедности за време матурских прослава и других школских манифестација. Током овог пројекта наши полицијски службеници матурантима ће одржати предавања о штетности конзумирања алкохола и дрога и апеловати на њих да током прослава не ремете јавни ред и мир и да се стриктно придржавају саобраћајних прописа, јер на тај начин чувају своју и безбедност својих другова. Полиција ће, у дане завршетка школске године, прослава матура и других манифестација, појачано контролисати јавни ред и безбедност саобраћаја у близини школских дворишта, на улицама, трговима и у близини објеката у којима ће бити организована матурска славља, наводи Александар Почуча, инспектор за превенцију и сузбијање малолетничке деликвенције ПУ Шабац.
Наш саговорник подсећа да су у спровођење спортских активности, културних и других манифестација, које ће бити организоване током завршетка школске године, укључени и представници локалне заједнице, школске управе, Центра за социјални рад и друге институције како би обележавање краја школске године протекло што безбедније.
На територији Шапца акција је ранијих година дала одличне резултате, јер није било никаквих инцидената током завршетка школске године.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa