Инфо

16. мај 2019.16. мај 2019.
Навијачке песме буде грађане
НАСТАВЉАЈУ СЕ МУКЕ СТАНАРА У БЕНСКОЈ БАРИ

Навијачке песме буде грађане

Редакцији „Гласа Подриња“ поново су се обратили станари у централном градском насељу Бенска бара.
Као што смо писали у прошлом броју, грађани у Бенској бари имају вишегодишњи проблем са ремећењем јавног реда и мира у парку код артешке чесме. Покушавали су на све начине, контактирајући надлежне органе у граду да реше овај проблем, али нису успели. С друге стране, насиље према њима постаје све агресивније.
У међувремену, свако вече када је лепо време, на клупама испред артешке чесме се окупљају млади и узнемиравају станаре околних зграда.
- Да се разумемо, немамо ми ништа против тога што се они ту окупљају и друже. Проблем је што немају меру и што то узнемиравање траје до раних јутарњих сати. Учестала је појава да долазе неколико сати после поноћи и певају навијачке песме. Чули смо да су неким комшијама из зграде која гледа на артешку чесму поломили прозоре. Ово стварно мора да престане - испричао нам је један старији господин који жели да остане анониман.
То је, такође, један од проблема. Станари су преплашени. Не смеју да изађу на терасу, нити да пријаве полицији ремећење јавног реда и мира.
- Не пада ми на памет да их пријавим, јер ризикујем да и мене нападну и поломе ми прозоре. Они увек некако сазнају ко их је пријавио. Апелујем на полицију да организује патроле по нашем крају, јер није у реду да једна група младих људи узнемирава и малтретира цело насеље. Ми станари из околних зграда смо мислили да се организујемо и да исечемо те клупе како се не би окупљали на том месту, али не желимо да предузимамо никакве мере без договора са надлежнима - рекао нам је још један станар Бенске баре.
Наши саговорници, заједно са својим комшијама, убеђени су да њихов проблем нико од надлежних не схвата озбиљно и плаше се да ће тек у случају неког већег насиља доћи до ваљане реакције града и полиције.
Е. Г. П.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa