Инфо

16. мај 2019.16. мај 2019.
Мај, месец „Лазиних“ дана
ОШ “лаза к. лазаревић”

Мај, месец „Лазиних“ дана

У препуној сали Шабачког позоришта 10. маја је обележен Дан Основне школе „Лаза К. Лазаревић”. Свечану атмосферу употпунио је хор под руководством Дејана Јосиповића чији су чланови, поред ученика, биле учитељице и стручна служба школе. Малу али одабрану глумачку трупу предводили су наставници српског језика Мила Бабић и Никола Танасић. Драматизацијом Лазних приповедака публика се присетила живота и књижевног рада овог великог писца, хуманисте и лекара, те је због наведеног и назив представе био симболичан – Интелектуалац на балканском тлу. Идеални спој свих елемената, који су чинили сценски наступ, употпунио је Бранко Бирманчевић који је предводио оркестар и Весна Добривојевић, уметнички руководилац ансамбла Бисерница.
Уводни филм под називом Пут, чији је аутор Светислав Предић, наишао је на одушевљење публике. Он говори о Лазиној школи данас, онима који су својим присуством у њој оставили неизбрисив траг, али и о онима који у њу тек долазе и са којима ће школа стварати историју. Након филма следила је презентација о најуспешнијим ученицима коју је припремила Наташа Поповић.
Водитељка програма и нараторке су путем кратке ретроспективе представиле историјат школе и истакле по чему је она данас посебна, а након тога је уследило обраћање директора Милана Благојевића који је, поздравивши присутне госте, нагласио да су деца наша будућност и украс света. Поред истицања значаја у вези са образовањем и васпитањем деце, директор је истакао и значај пријатељства желећи да на тај начин на бину позове Слободана Богдановића, садашњег заменика директора и човека који је допринео да Лазина школа данас буде препознатљива и посебна.
Мај месец је резервисан и за Лазине дане у којима ће школа, са задовољством, отворити своја врата свим посетиоцима коју буду желели да уживају у богатом програму који чине: Фестивал науке Учим, знам, показујем, избор Лазиног двојника, изложба кућних љубимаца, такмичење у бацању папирних авиончића, први пут у једној школи у Европи, мој чудесни свет француског језика, и активност под називом Чувамо породичну народну традицују.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa