Инфо

16. мај 2019.16. мај 2019.
Трагом прошлости
Основна школа „Јанко Веселиновић“

Трагом прошлости

Дан Основне школе „Јанко Веселиновић“, 13. мај, обележен је на свечан начин, на великој сцени Шабачког позоришта. Током програма, јавности су представљени најуспешнији ученици и наставници, а потом је изведена представа „Трагом прошлости" у режији професорке српског језика Мирјане Перишић.
-Желели смо да кроз препознатљиве мотиве дочарамо времена која су за нама. Потрудили смо се да костимима, музиком и језиком дочарамо атмосферу сваке декаде која је иза нас - навела је професорка Перишић.
Основна школа „Јанко Веселиновић“ једна је од најстаријих у граду. Основана је пре више од једног века, од 1958/9. године поносно носи име познатог књижевника и некадашњег предавача.
Поред дуге традиције коју чува, ова образовна установа посвећено негује и едукује младе таленте који стасавају под њеним окриљем. Признање и потврда су бројне награде са такмичења.
-Поносни смо што наша школа већ 66 година носи име по великом књижевнику, учитељу и публицисти. Прославом смо желели да подсетимо на прошла времена, због тога смо и програм назвали „Јанковци загледани у прошлост“. Наступима ученици су нас вратили у прошлост, пробудили у нама сету и лепе емоције које нас вежу за школу - истакла је директорка школе Љиљана Стојановић.
Хор ученика и наставника Школе под вођством професора Милана Пантића музичко-сценским времепловом подсетио је госте на магична времена уз мелодије култних песама. Свечаности су присуствовали ученици, запослени, колеге и пријатељи школе.

М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa