Инфо

9. јун 2011.9. јун 2011.
КАРАТЕ: САМУРАЈ УРОШ ИСАКОВИЋ

УЗОР СВОЈИМ ВРШЊАЦИМА

Млади каратиста Урош Исаковић један је од најуспешнијих чланова карате клуба „Самурај “ из Мајура. Овај тринаестогодишњак до сада је укупно освојио четрнаест медаља на разним такмичењима. Само у овој години окитио се са осам одличја на четири карате турнира. Блистао је у обе дисциплине. У катама и спортским борбама заслужено је освојио две златне, једну сребрну и пет бронзаних медаља
Почиње да се бави овим спортом у четвртом разреду. На самом почетку рада поменутог карате клуба Урош је са малом групом вршњака кренуо да упознаје тајне ове борилачке вештине. Већина његових другара од пре три године прекинули су бављење овим спортом, за разлику од њега који истрајава у остварењу својих спортских циљева тренирајући редовно.
- Спортски узор ми је мој тата, који се такође активно бавио каратеом. Био је један од најбољих, па сам желео да кренем његовим стопама. Поред четири тренинга седмично, вежбам и кући, јер када се нешто воли није напорно, чак шта више уживам. Желим да напредујем и усавршим своју технику. Управо се спремам за полагање за плави појас. У неком наредном периоду волео бих да се опробам и у другим борилачким вештинама попут аикида и џиу ““ џице, рекао је Урош.
На питање да ли је некада користио своје познавање каратеа, врло јасно одговара да јесте, али искључиво у самоодбрани. За тренера Зорана Пузића каже да је строг када треба да буде, јер то је једини исправан начин за савладавање вештине и постизања добрих резултата на такмичењима. Током прошле године Урош је био на припремама репрезентације Србије у Бору где је стекао одређена знања. Потом је учествовао на светском првенству у Београду, где нажалост није имао среће у борби за медаљу, а био је и најмлађи.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa