Инфо

16. мај 2019.16. мај 2019.
СПОРТИСТИ И КОЛЕКТИВИ У ХАЛИ ДО КРАЈА МАЈА

Потрага за трајним решењем

Договора нема, али далеко од тога да је стављена тачка на комуникацију и могућност усаглашавања у недељама и месецима који следе. Тренутно стање је следеће: до 31. маја спортисти, спортски и други колективи који су користили капацитете хале „Зорка“ мораће да напусте овај објекат и нови (привремени) смештај да потраже на другој локацији. Град Шабац је желео да откупи чувену шабачку дворану, актуелни власник АИК банка нема проблем да је прода, али је разлика у понуди и потражњи, за сада, сувише велика.
-Дуго разговарамо и сарађујемо са АИК Банком, а ти разговори су се интензивирали после догађаја од пре 20-ак дана. Одмах смо ангажовали проценитељску кућу, реномирану, лиценцирану, из Новог Сада „Институт за грађевинарство и архитектуру ДОО Нови Сад“. Они су проценили вредност хале „Зорка“ на 710 хиљада евра. То је била и наша понуда за куповину. Морам напоменути да нас законска регулатива спречава да понудимо и цент више, с обзиром на то да је реч о новцу пореских обвезника, не приватном. На другој страни, АИК банка остаје при својој процени од 1.300.000 евра. Лично мислим да је то превисока цена, слично размишљају и многи са којима сам причао, међутим, ово је њихово власништво и имају право да поставе своју цену, то нико не може да оспори. Разлика је превелика и у овом тренутку, договор није могућ - рекао је градски већник задужен за спорт Драган Николић на конференцији за медије организованој овим поводом.
Власник Хале је одбио и другу понуду града, засновану на досадашњим условима.
-Желели смо, услед разлике у ценама, да наставимо закуп по досадашњим условима, али АИК банка није пристала ни на то, те ћемо поступити у складу са захтевом да напустимо објекат до 31. маја, када истиче и досадашњи уговор - додао је Николић.
Од 1. јуна 2017. године халом „Зорка“ управља Рукометни клуб „Металопластика“. Од почетка се према објекту понашала „домаћински“, улагала и одржавала Халу у складу са идејом да ће Град, једног дана, постати и власник. Тренутни догађаји отежавају клубу наредни период, али то не ремети спортске амбиције „плавих“ које су близу реализације, наводи спортски директор „пластичара“ Славиша Стојиновић.
-До сада смо уложили око седам милиона динара у реновирање дворане. Не кажем да је сада перфектна, али је свакако у много бољем стању него раније. Сви смо емотивно везани за њу и зато је још теже. Ипак, верујем да ће се постићи договор и да ћемо се вратити овде. Наш циљ остаје СЕХА лига и ту се ништа не мења. Завршићемо сезону према плановима и најискреније захваљујем АИК банци што нам је омогућила то, јер без тог договора, свакако да ни резултати не би били на овом нивоу. Следи нам нешто тежи период, али свака ситуација има решење, а ми ћемо се борити да до њега заједно дођемо - рекао је Стојиновић.
Према подацима Града, који је закупац дворане протеклих пет година, до сада је, у редовно и инвестиционо одржавање уложено око пола милиона евра. Месечни закуп износи 900 евра, уз годишње трошкове између осам и девет милиона динара.
-Спортистима ће, до трајног решења, бити обезбеђен адекватан простор. Нама је још циљ да купимо Халу и уверен сам да ни одговор АИК банке није коначан. Увек смо имали и имаћемо коректну сарадњу са њима, тако да преговори трају. Није стављена тачка, већ је само пресек стања, идемо даље. Колико сам обавештен они желе да продају објекат. Уколико у међувремену, постигну договор са неким другим, ми смо спремни и за преговоре са новим власником. Уколико баш не постоји могућност договора, град Шабац је спреман да изгради нову дворану, наглашавам, вишенаменску, јер о хали не треба говорити само као објекту за спортске манифестације, већ и све догађаје другог типа. Свакако ћемо радити интензивно, све у циљу да дођемо до дефинитивног решења - закључио је Николић.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa