Инфо

16. мај 2019.16. мај 2019.
Пријавите се за десети Церски марш
МАНИФЕСТАЦИЈА ЈУБИЛАРНО 18. АВГУСТА

Пријавите се за десети Церски марш

Почело је пријављивање за јубиларни 10. Церски марш. Ове године на пут дуг око 37 километара ићи ће се 18. августа.
Сви заинтересовани се могу пријавити путем фејсбук профила Бранислав Јовановић (Церски марш) и "Удружење грађана Церски марш", инстаграм профила "cerskimars" и на број телефона 065/437-49-21. Симболично, у петак су грађани могли да се пријаве и на штанду којим је ова манифестација најављена, у центру града.
-Веома је важно да се сви учесници пријаве. Ми на основу тога знамо колико треба да набавимо хране, воде, колико ће нам бити потребно возила за пратњу и аутобуса за повратак. Морамо да знамо бројно стање да бисмо све могли да организујемо на највишем могућем нивоу и да не дође ни до каквих проблема. Потребно је издвојити само минут времена, а значајно је због свих учесника, истакла је Марија Спасојевић из Удружења грађана “Церски марш”.
Овогодишњи Церски марш посвећен је војводи Петру Бојовићу, који је рањен током Церске битке. До самог Марша организатори ће уприличити још низ догађаја којима ће у оквиру најаве ове манифестације подсетити и на друге важне датуме и догађаје из новије српске историје.
Прошле године било је рекордних 2.500 учесника. Традиција каже да сваке године дође све више људи, па се очекује да ће до Текериша марширати импозантан број од око 3.000 учесника из целе Србије, Републике Српске, али и иностранства.
Траса пута остаје непромењена, а код споменика на Текеришу поново ће бити организован пригодан програм.

М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa