Инфо

16. мај 2019.16. мај 2019.
У НЕДЕЉУ 19. МАЈА ЗАКАЗАНО УЈЕДИЊЕЊЕ ЗЗС И СДС У ДЕМОКРАТСКУ СТРАНКУ

Пут ка победничкој Србији

У недељу, 19. маја, биће организован скуп на којем ће доћи до уједињења Заједно за Србију и Социјалдемократске странке у Демократску странку.
Председник ДС Зоран Лутовац је тим поводом рекао да је то идеолошко програмско окупљање око идеје грађанске Србије коју ДС „баштини већ сто година“, како би се дошло до суштинских промена у друштву.
- Данас у Србији постоји мноштво оних који желе промене али „међу нама постоје разлике, које сад треба ставити у други план“ и доћи до поштених избора и слободних медија. Стварање уније је први корак ка формирању велике уједињене ДС, која ће поново бити гравитациона тачка у којој ће се окупљати грађанско-демократска Србија. Она ће ствари окренути у правом смеру, у смеру развоја, модернизације и демократије. Данас живимо у заробљеној држави, са заробљеним друштвом и зато је велика одговорност на свима нама да ДС буде у првим редовима кад се ствари буду мењале на боље- истакао је Лутовац.
Председник Заједно за Србију, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић је рекао да је „природно да се ове странке уједињују у ДС, јер деле исте вредности“.
- Верујем да тог тренутка креће један пут ка победничкој Србији. Држава данас иде у погрешном смеру и воде је губитници. У ДС се неће ништа променити што се тиче вредности, јер остају исте оне о којима је говорио Зоран Ђинђић, али даћемо нове одговоре на она питања која нисмо успели да добро решимо у прошлости и нудимо нове људе. Сви они људи који су истинске демократе и којима ДС лежи на срцу су за ово уједињене - рекао је Зеленовић.
Председник београдског одбора СДС Александар Ивановић је рекао да ће се „режим Вучића срушити у једном дану као кула од карата“.
- Десиће се тако, јер то није идеолошки конципирана већ интересна организација у којој чланови само гледају колики је њихов део. Уједињење у ДС није пројекат до избора већ дугорочна организација способна да понуди одговоре како да Србија постане демократско друштво - нагласио је Ивановић.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa