Инфо

16. мај 2019.16. мај 2019.
Концерт Ансамбла народних песама и игара Србије „Коло“

Четири годишња доба у Шапцу

Пролећна турнеја „Четири годишња доба“ Ансамбл народних песама и игара Србије „Коло“ започеће концертом у Шабачком позоришту 17. маја, када ће публика имати прилику да ужива у нешто другачијем програму. Ово је први у низу од планираних наступа Ансамбла, а већ наредног дана, 18. маја очекује их гостовање у Богатићу, а затим у Ваљеву, Мионици, Горњем Милановцу и Лазаревцу.
Суорганизатор концерта је КУД „Абрашевић“ који ове године обележава 140 година од рођења Косте Абрашевића и 114 година постојања.
Ансамбл „КОЛО“ основала је влада НР Србије 15. маја 1948. године. Већ седамдесет и једну годину на високом уметничком нивоу чува, негује и презентује српску традиционалну уметност, кроз игру, песму, музику и обичаје као јединствен амбасадор културе који је гостовао на свим континентима, у најпрестижнијим концертним салама, као што су Метрополитен и Карнеги Хол у Њујорку, Палата Шајо у Паризу, Ројал Фестивал Хол у Лондону, Баљшој Театар у Москви, Опера у Келну, Театар Фениче у Венецији, Опера у Сиднеју, Национални уметнички центар у Пекингу.....
Више од шездесет врхунских уметника, играча који су истовремено и певачи, петнаест музичара, уз подршку и организацију директора Владимира Декића презентује разноврсну и богату традиционалну баштину Србије.
У стварању уметничког репертоара учествовали су најеминентнији кореографи, композитори, етномузиколози, етнолози, балетски уметници и изградили препознатљив уметнички стил, оличен у разноликости сценских и музичких облика.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa