Инфо

23. мај 2019.23. мај 2019.
Будућност науке
Фестивал роботике и дигиталне фабрикације

Будућност науке

Центар за стручно усавршавање Шабац, Техничка школа Шабац и Интерактивна настава Винавер организовали су локални Фестивал роботике и дигиталне фабрикације „Направи сам“.
ЦСУ је био домаћин информативних предавања током којих су посетиоци сазнали више о свету информационих технологија, графичког дизајна, CNC машина, самовозећих аутомобила, 3D технологија, роботике, микроконтролера, имплемнтирање математике и физике у технику. Представници компаније Јазаки су указали како се велике корпорације прилагођавају дигиталној ери и свету ИТ-а. Професори и асистенти Електротехничког факултета поделили су своја сазнања и искуства о широкој примени микро и нано технологије у свакодневном животу, индустрији, здравству. Мастер инжењер електротехнике и рачунарства Петар Атанасијевић је указао на значај едукације кроз интерактивну наставу.
-Задивљен сам ентузијазмом организатора, професора и ученика, који су се потрудили да на креативан и интересантан начин реализују Фестивал. Знања која размењују и преносе на децу су веома корисна, како за основце, тако и за средњошколце, без обзира на професионални пут који касније изаберу - рекао Атанасијевић.
Циљ организованог Фестивала је да се унапреди научна и дигитална писменост код деце и одраслих.
-Желели смо да на стручан и репрезентативан начин покажемо какви су домети науке и технике данас, и шта је то што ученике, али и све нас очекује у будућности када су у питању иновације - навео је Милан Савић, професор у Техничкој школи Шабац.
У оквиру овог научно-популарног Фестивала представљени су занимљиви ученички пројекти са намером организатора да заинтересују и друге како би се бавили савременим технологијама.
-Планирамо да наредне године укључимо све шабачке школе како би млади показали своје знање, умеће, кроз интерактивне радионице и презентације - истакао је Бранко Филиповић, директор ЦСУ.

М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa