Инфо

23. мај 2019.23. мај 2019.
Стварање простора за младе људе
Регионална конференција „Дигитална писменост и трансформација образовања и бизниса“

Стварање простора за младе људе

Министаратво и Град Шабац су препознали да је време да се укаже фирмама и образовном систему на потребу за дигиталном трансформацијом
Регионална конференција "Дигитална писменост и трансформација образовања и бизниса" организована је протекле седмице у Стартит центру и Музеју шабачких Јевреја.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић отворио је у синагоги радионицу на тему дигитализације у пословању, а помоћница градоначелника за укључивање грађана Јелена Топаловић Петровић радионицу на тему дигиталне писмености и образовања у Стартит центру.
Зеленовић је овом приликом истакао да после 2 године од отварања Стартит центра у Шапцу, можемо да сведочимо да се отворио простор за нове људе и нове идеје.
- Ништа не може да се уради на силу па је и овај ток ишао природно. Чињеница да можемо да променимо начин на који се одвија образовање у Србији може драматично да промени начин на који људу гледају у будућност. Важно је да отворимо простор за нове, младе људи, зато је важно да се у јавном животу појаве нови људи који дају нове одговоре, рекао је градоначелник.
Предавач Зоран Јовановић истакао је да радионица на тему дигитализације у пословању има изузетан значај, а с обзиром на то да је процес дигиталне трансформације у Србији у току.
-Министаратво и Град Шабац су препознали да је време да се укаже фирмама и образовном систему на потребу за дигиталном трансформацијом. Требало би унапредити свесност фирми о четвртој индустријској револуцији у којој се налазимо, рекао је Јовановић и додао да је неопходно извршити процес дигиталне трансформације да би наше фирме биле конкурентне у свету, као основ за економски просперитет друштва.
К.Ј.Ђ

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa