Инфо

23. мај 2019.23. мај 2019.
Лучка улица повезала  привреднике и реку
ОТВОРЕНА МОДЕРНА САОБРАЋАЈНИЦА НА ПРОСТОРУ “ЕЛИКСИР ЗОРКЕ”

Лучка улица повезала привреднике и реку

“Ова улица доводи читаву Индустријску зону до луке и омогућује да сви наши привредници обављају речни транспорт, али и железнички. Град је задржао у власништву ову јавну саобраћајницу да би омогућили несметани транспорт не само новим компанијама у оквиру некадашње “Зорке” него и свим другим привредницима. Истовремено, са овом саобраћајницом и оператерством у луци ми постајемо интересантни новим инвеститорима”
Привредници града Шапца инфраструктурно су повезани са реком Савом Лучком улицом на простору компаније “Еликсир Зорка”. Модерна саобраћајница, са комплетном сигнализацијом, отворена је у среду. Град је инвестирао 100 милиона динара у овај пројекат.
Луку је на управљање прошле године у лето добила компанија “Еликсир”. Радови на уређењу улице почели су непосредно после тога.
На отварању су поред градоначелника Шапца Небојше Зеленовића, заменика градоначелника Душана Костадиновића и заменика директора компаније “Еликсир Зорка” Милана Стошића, присуствовали бројни представници Градске управе.
Поред тога што ће компанији “Еликсир” олакшати пословање и уштедети новац, читава Индустријска зона ће на овај начин бити спојена са луком и са железницом.
-Ова важна саобраћајница треба да омогући компанији “Еликсир Зорка”, затим њиховим партнерима, као и свим привредницима у граду Шапцу да на најјефтинији могући начин обављају транспорт. Ова улица доводи читаву Индустријску зону до луке и омогућује да сви наши привредници обављају речни транспорт, али и железнички. Град је задржао у власништву ову јавну саобраћајницу да би омогућили несметани транспорт не само новим компанијама у оквиру некадашње “Зорке” него и свим другим привредницима. Истовремено, са овом саобраћајницом и оператерством у луци ми постајемо интересантни новим инвеститорима. Свих 14 компанија које су дошле од Нове године су питале да ли постoји могућност транспорта реком. Имамо луку, имамо оператера на њoј, сада имамо и модерну инфраструктуру, тако да су сви предуслови за добар бизнис ту, рекао је градоначелник Небојша Зеленовић.
Модерна саобраћајница “Еликсиру” као лучком оператеру, отвара бројне могућности. Поред погодности у садашњем пословању даје простор за веће планове у будућности.
-Приступ овој саобраћајници и пролаз њом омогућава краће манипулације, већи проток, повећање капацитета и утиче на размишљање о проширењу наших могућности. Такође отвара могућности да се лука користи за неке друге послове, односно да се у јавном смислу експлоатише. Поред тога, за нас је важно и отпремање готовог производа ове фабрике. Капацитет ове саобраћајнице ће бити око 30.000 тона колике су потребе да се отпреми наше минерално ђубриво. Имамо потребе за интерним манипулацијама, сировинама и производима које на други начин експлоатишемо. На овај начин наша интерна механизација, што транспортна, што индустријска, добија могуће скраћење манипулације и мањи утрошак горива, навео је Милан Стошић.
За “Еликсир” је важна и саобраћајна сигнализација, која раније није постојала. Стошић је истакао да сваког дана на том простору пролази стотинак камиона и да аутоматизована сигнализација много значи.
На отварању је речено и да ће последња “Зоркина” непродата компанија, Обојена металургија, добити новог власника. То ће бити компанија “Еликсир”.
-Инвестиционе могућности компаније “Еликсир Зорка” и наше потребе и смисао за пословањем су нас довеле до размишљања о куповини “Зорка обојене металургије”. Тај процес је сада у завршној фази. По завршетку куповине ми ћемо и на том простору покренути своје пословне активности. Ова саобраћајница даје додатне могућности када будемо радили уређење простора, демонтажу старе опреме и свему што нас чека у наредном периоду. Уштедећемо и време и новац, рекао је Стошић.
Градоначелник је истакао да је град јако водио рачуна о томе да све компаније које су произашле из “Зорке” могу несметано да функционишу и да оне и сада постоје и настављају да раде.
Да сви зараде више
-Важно је да сарађујемо и слушамо једни друге. Сви плански документи града су подређени развоју. Развој не може да се деси ако нема компаније са једне стране и са друге стране људе који раде у њима. Наша идеја је да свако заради више, и компаније и запослени. То је наш крајњи циљ, истакао је градоначелник Зеленовић.
М. Мијаиловић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa