Инфо

23. мај 2019.23. мај 2019.
НЕБОЈША ЗЕЛЕНОВИЋ ГОВОРИО НА ПРОТЕСТУ У НОВОМ САДУ

Тражимо поштене изборе

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић говорио је на протесту у Новом, Саду.Он је рекао да "побуњена Србија", у градовима и општинама, неће бити део парламената, неће учествовати у раду националног парламента, јер су то институције које данас у Србији не раде и немају смисла.
- Не можемо да дајемо легитимитет најважијим установама које не служе за оно што су основане. Ситуација је иста, у националном парламенту нема дебате, у друштву нема дебате и зато побуњена Србија и њени представници у националном и локалним парламентима до даљњег неће учествовати у раду - рекао је Зеленовић на протесту.
Он је казао да неће бити гласања ни у једном представничком дому државе, док су људи на улици и док побуњена Србија на улицама тражи "да после седам година једном добије прилику да слободно гласа, да медији буду слободни и да институције раде свој посао".
- Да имамо поштене изборе. Ми смо направили тим стручњака да кажу шта не ваља и они ће у кратком року предложити промене, па нека онда Вучић каже да професори, стручњаци, угледни новинари, нису у праву. Опозиција на тај начин нуди властима дијалог, али председник Србије Александар Вучић не жели да разговрава са њима због страха од губитка позиције. Оног тренутка када се тај дијалог отвори и када медији и РТС почну да раде свој посао поштено, шта мислите колико ће Вучић освојити на изборима? Ни 15 одсто - додао је Зеленовић.
Та промена система, по Зеленовићевом мишљењу, неће се десити све док милиони грађана Србије не добију прилику да поштено одлучују о томе ко ће их водити на поштеним изборима и док људи не почну непосредно да одлучују о свом новцу.
- У мом Шапцу 100.000 људи сваке године одлучује о новцу који су дали од свог пореза на имовиму у 50 месних заједница. Два милиона евра непосредног одлучивања грађана о томе шта је за њих важно. Ко се плаши да чује шта је народна воља и стварне потребе људи? Докле да живимо понижени и без права да било шта кажемо - запитао се он.
24. протест у Београду
Протестна шетња "Сви као један - 1 од 5 милиона", 24. у Београду, почела је окупљањем код Теразијске чесме. Скуп је започет минутом ћутања посвећеном девојчици Лени Илић (16), осмој жртви "аутобуса смрти", која је преминула после пет месеци борбе за живот у болници у Нишу. Грађанима су се обратили новинар Гласа Подриња Ненад Кулачин, професорка Биолошког факултета Биљана Стојковић и Далибор Станојевић, организатор протеста "1 од 5 милиона" у Књажевцу, који је, како је саопштила ДС, чији је члан претучен у ноћи између петка и суботе.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa