Инфо

23. мај 2019.23. мај 2019.
УДРУЖЕЊЕ ЉУБИТЕЉА МАЧВАНСКЕ ТРАДИЦИЈЕ И ОБИЧАЈА

Милан Даничић нови председник

На седници одржаној протекле суботе у Богатићу, Удружење љубитеља мачванске традиције и обичаја, донело је одлуку о промени адресе и сада се уместо у Шапцу налазе у Богатићу. Улица је Мике Витомировића, број 4. Изабрани су нови руководећи органи Удружења, а за председника Скупштине Милан Даничић, предузетник из Богатића.
Уз усвајање претходног, донет је нови план и програм рада. Већину важнијих питања и будућих активности предложио је Драган Аврић, родом из Дреновца, аутор монографије о свом селу. Између осталог заложио се за ажурирање списка чланства, већу сарадњу са културним посленицима у оближњим местима, обележавање и већу бригу о значајним историјским споменицима у овом крају, међу којима је потенцирао споменик посвећен ратницима и сељацима Мачве у Првом светском рату, подигнут испред основне школе у Богатићу, приснију везу са школама, потенцирање мачванских брендова...
Миомир Филиповић из Раденковића сматра да већу пажњу и публицитет треба дати знаменитим Мачванима, организацијом различитих свечаности у њихову част и давањем имена улица по њиховим именима, док је Софија Љубичић из Засавице инсистирала на “повезивању” рада Удружења са школама.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa