Инфо

9. јун 2011.9. јун 2011.
ШАБАЧКЕ ПРИЧЕ - ДР РАДЕ ВАСИЛИЋ

У СЛУЖБИ ПАЦИЈЕНТА

О Шапцу и Шапчанима, његовим улицама и институцијама, прошлости и садашњости, кафанама и боемима, корзоу и игранкама, Дудари и Сави, фудбалу и рукомету... причају људи који су део своје душе уградили у мозаик калдрме ове вароши (17)
Спада у групу оних лекара који су се за овај позив определили из љубави према медицини и којима је у послу основна брига био пацијент и његово здравље, у групу лекара који су доприносили унапређењу угледа шабачког здравства. Спада у групу оних Шапчана који су се после студија определили за рад у родном граду, људи који су волели Шапчане и којима су то Шапчани то узвраћали. И када је радио у престоници родни град и суграђане није заборављао, довољно је било да пацијент каже да је из Шапца и добијао је пуну његову пажњу.
Доктор Раде Василић, данас живи Београду где је завршио радни век, мирно са породицом и унукама које му чине посебну радост, проводи пензионерске дане али шабачко детињство и младост не заборавља и у одређеним данима на одређеном месту поседи и поприча са Шапчанима баш онако како то чини и када дође у град крај Саве у коме воли да прошета од Шаниног шора до Камичка. Ту је добијао и многа признања као и оно шабачко највеће Октобарску награду.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa