Инфо

23. мај 2019.23. мај 2019.
Фото: Фб страница шабачки хиподром

Фото: Фб страница шабачки хиподром

ШАБАЧКИ ТРИЈАЛ СТАКЕС

Ловор за Fast Endless

У првом класику, ове сезоне на Шабачком хиподрому, прошле недеље доминирали коњи власника Дејана Вујчића и Нике Шендековић
Прави пљусак који се спустио на Шабачки хиподром, прошле недеље, баш у време одржавања најзначајније трке дана “Шабачки Тријал Стакес”, није умањио ерупцију ведрог расположења, првенствено Дејана Вујчића, једног од власника (поред Нике Шендековић) Fast Endless, победнице у трци дана (груп 2 за трогоде коње) на стази дугој 1.600 метара, коју је вештом руком у седлу водио Жељко Илић. И док су бројни посетиоци на овом величанственом објекту, потражили склониште од кише, Александар Драгојевић, први човек Шабачког хиподрома уручио је велики пехар Дејану Вујичићу, а победници ставио ловор око врата.
Радост Вујчића и Шендековића у овој трци, где се у старт машини нашло седам брзих коња, увећао је њихов Magic Man, који је имао у седлу Шашића, и морао да се задовољи другим местом, мада су га многи добри познаваоци коњичког спорта, пре трке видели у победничком падоку. А кад смо већ код прогнозе, која је узела велики замах на Шабачком хиподрому, треба указати и на то да је “двојац власника”, Дејан Вујчић-Ника Шендековић у поменутој трци дана имао и трећег коња, а то је Lullaby ( Била је изузетно немирна пре трке и није ишла у уобичајени пробни галоп). На крају је остала без пласмана.
Треће место је освојио Al Capone, власника А. Ашковића, који је у седлу имао Лазаревића. Четврти је био Napolitain, кога су многи сврставали у фаворите трке.
У првој трци овог дана “Томсин” за трогоде и старије коње на 1.350 метара, победила је Solaz, власника Видака Братића са Конкољем у седлу. Друга је била Blue Sea, а трећи Jerry Beast.
Друга трка, звала се “Сирко”. Она је била категорије пет за трогоде и старије коње без победе на 1.200 метара. Први кроз циљ је прошао Lightning са Илићем у седлу, власништво ергеле Љубичево. Друга је била Nastasja, а трећи Dorian Braun.
Ни у трећој под називом “ Mediteraneo” категорије три за двогоде коње на стази дугој 1.100 метара, узбуђења нису изостала. Победио је Hussar de Beauvais, власништво Дејана Вујчића и Нике Шендековић са Љзбомировићем у седлу. Друга је била Miss Iron, а трећи Asensio.
Уследила је трка под називом “Слободна зона Шабац”, категорије два за четворогоде и старије коње на 1.100 метара. Победио је Sansili, власника М. Даутовића, кога је јахао Гнеси. Други је био Milosh the Great, а трећи Waslawi.
У петој трци овог дана “Лавови о15”, категорије четири за трогоде коње без победе на стази од 1.600 метара победила је Galloping Joy, власништво Драгана Ракића са Љубомировићем. Друга је била Pepper Doll, а трећи Gordon.
Шеста трка по реду, овог дана био је “Меморијал Дарко Пилке Филиповић”, посвећена прерано преминулом чувеном џокеју из овог краја. То је хандикап један, за четворогоде и старије коње на стази од 1.600 метара.Овог пута победио је Surčin, власништво В. Старчевића са Лазаревићем у седлу.
Тмурне облаке заменила је киша, а и видљивост је знатно смањена. Током трке дана о којој смо на почетку више говорили киша је лила као из кабла. Мало се примирила али и даље падала, а у две последње трке овог богатог тркачког дана скоро се смрачило.
У Меморијалу посвећеном Срећку Марићу, осмој трци овог дана ( Листед ) за четворогоде и старије коње на 1.800 метара победио је Sammys Warrior, власништво Адамовића и Радивојевића, кога је јахао Илић. Други на циљу је био Alkatraz, а трећа Krasiva.
Сусрет галопера овог дана на хиподрому у Шапцу, завршен је трком “Ветеринарска станица Шабац”. То је хандикап три за трогоде и старије коње на 1.800 метара. Победила је Median, власника В. Старчевића са Љубомировићем у седлу. Друга је била Barbara Hepworth, власништво Александра и Ане Ружић, а трећа Sibirska Kraqica.

Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa