Инфо

23. мај 2019.23. мај 2019.
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА (ПЛЕЈ АУТ)

Пораз не квари утисак

С обзиром да је истицан циљ „освајања“ плеј аута, можемо рећи да комбиноваи састав у Сурдулици није успео у томе, но много важнији је успех у глобалу, а то је опстанак. Баш тај циљ прокламован је у јулу, пред старт сезоне. Садашњи тренер Вождовца, а онда МАЧВЕ Драган Аничић, суочио се са одласцима важних навалних играча, стандардних првотимаца и опстанак је био примарни циљ. Током сезоне се догодила смена тренера, било је успона када је деловало да „црвено-црни“ могу више, али и падова форме који су слутили грчевиту борбу за спас. Када се све сабере и одузме, можемо рећи да је главни циљ остварен и да је сезона успешна.
Више о сезони МАЧВЕ писаћемо у наредном издању нашег листа. Било је ту значајних тренутака, утакмица, достигнућа која су за мачвине „историјске“ књиге, тешких пораза и великих победа. У односу на претходну сезону, Шапчани су завршили на истој, 12. позицији. Готово идентичан је учинак по питању победа, ремија и пораза (ове сезоне 10, 11, 16 – претходне: 11, 8, 18) и бод мање је освојен, због поделе бодова у доигравању. Бројке кажу да је тим носила одбрана, једна од бољих у лиги, док је напад оставио знатно слабији утисак. Најважније је да МАЧВА пуни 100 година у септембру, а век ће прославити као суперлигаш.
Новајлије и повратници
Последње коло донело је делимичне промене на табели. „Бачку“ је само теорија чувала у елити, али пораз од „Динама“ у Паланци и дефинитивно их је прецртао са списка учесника Супер лиге у сезони 2019/20. У нижем рангу ће им се придружити „Земун“. Јесу Земунци водили на Бањици, имали резултат који им доноси спас, али је искусни Волков донео изједначење и спас „Раду“. Димитров је Врањанцима „купио“ још једну шансу за спас. Већ синоћ су играли први меч Врање и „Инђија“ (победник баража Прве лиге), а реванш је у недељу. Из Прве лиге у Супер лигу су се већ пласирали ТСЦ (Б. Топола), дебитант и повратник „Јавор“ из Ивањице.

Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa