Инфо

23. мај 2019.23. мај 2019.
СВЕ У НОВОМ САДУ
РУКОМЕТ: ПЛЕЈ ОФ (М)

СВЕ У НОВОМ САДУ



Три екипе конкуришу за СЕХА. Шапчанима довољан и бод. Војводина већ обезбедила титулу. Новопазарци обећали „помоћ“. У случају истог броја бодова три тима, СЕХА у Нишу
Све је стало у последње коло. Надали смо се да неће бити баш таква „гужва“, а опет, можда је то и најбоље и најпоштеније за српски рукомет. Рунда која затвара овогодишњу сезону биће све само не формалност и у све три дворане (Нови Сад, Нови Пазар и Београд) биће игране јако битне утакмице.
- Желим да гледам МЕТАЛОПЛАСТИКУ у СЕХА лиги наредне сезоне, мислим да је интерес да нас представља млада, полетна, квалитетна, срчана екипа која жели да се доказује и као што смо одиграли и победили Ниш, обећавам да ћемо играти и против Панчева као да је нама бити или не бити утакмица – обећао је после меча Металопластике и Новог Пазара тренер Пазараца, тима који у последњем колу дочекује ДИНАМО, Хасан Мемић.
Уколико заиста ПАЗАР заустави Панчевце, савлада их и одигра нерешено, МЕТАЛОПЛАСТИКА је у СЕХА лиги, ма какав да је исход гостовања „плавих“ у Сланој Бари. Примарно за „пластичаре“ је да избегну пораз против новог шампиона. У случају да успеју у тој намери, освојили су звање вицешампион, без обзира на исход дуела и у Новом Пазару и у Београду. Важно је избећи једнак бодовни салдо са Панчевцима, јер у том случају предност имају „црно-жути“. Ову предност стекли су захваљујући убедљивој победи претходне среде над „пластиком“ 36:27 у дворани „Стрелиште“.
Своју шансу тражи и Ниш. СЕХА остаје у дворани „Чаир“ само у случају да Нишлије победе Партизан, Динамо победи Нови Пазар и Војводина слави против Металопластике. У том случају све три екипе би имале једнак број бодова, свака би од једне имала бољи, а од друге слабији међусобни дуел, те би одлука била на гол разлици међусобних окршаја, где ЖЕЛЕЗНИЧАР има предност.
Опција је много, свако види своју шансу, али за Шапчане је најважније да сами одлучују о својој судбини. Вероватно да се спрема свечарска атмосфера у Новом Саду, седми пут је домаћин шампион, но за разлику од Панчеваца и Нишлија, МЕТАЛОПЛАСТИКА не мора да ослушкује информације са других дуела. Рецепт је јасан, избећи пораз и успех је остварен.

Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa