Инфо

30. мај 2019.30. мај 2019.
У БЕОГРАДУ
ОРГАНИЗОВАН 25. ПРОТЕСТ
„1 ОД 5 МИЛИОНА“

Окупљања широм Србије 8. јуна

Протест „1 од 5 милиона“ органиозован је и протекле суботе у Београду. На њему је најављено да ће 8. јуна у главном граду бити обележено шест месеци од првог протеста.
Глумац Бранислав Лечић казао је обраћајући се грађанима на 25. протесту „Један од пет милиона“, да ће тада и најавити нове потезе којима ће угрозити власт. Он је додао и да ће се тада протести организовати у другим местима што ће представљати круну свега што је до сада рађено.
Професор Чедомир Чупић је позвао све судије да се изјасне о нападу власти на судију Апелационог суда Миодрага Мајића и оценио да власт доноси законе који њој одговарају, а да не пита струку.
„Само зато што се стручношћу супротставио, власт и њени послушници желе Мајића да провуку кроз “топлог зеца“, рекао је Чупић.
Он је казао да власт „хистеричним нападима“ жели да заплаши судије у Србији и позвао судије да се изјасне да би „одбранили себе и све градјане“.
„Шест месеци протеста показало је да власт не може да заустави грађане у борби за слободу“, рекао је Чупић и поручио грађанима да предствљају „жишку која прети да постане пламен“.
Арис Мовсесијан из Нове странке казао је да је садашња власт „терориста образовања“ која је отерала све, укључујући децу, научнике и генерале.
- Они говоре о економском напретку, а у нашем новчанику налази се коров и амброзија - рекао је Мовсесијан.

Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa