Инфо

30. мај 2019.30. мај 2019.
УЛТРАЗВУК СТИЖЕ У МАЈУР
ДОНАТОРСКА АКЦИЈА

УЛТРАЗВУК СТИЖЕ У МАЈУР

У Градској кући је одржана конференција за медије на којој је најављена донаторска акција за набавку ултразвучног апарата за потребе амбуланте ДЗ „Др Драга Љочић“ у Мајуру. Новинарима су се обратили градски одборници Дејан Јеринић и др Дејан Павловић.
- Добро је да набављамо најнапреднију опрему као што су гама и икс нож која служи за лечење најтежих болесника, али је битно и да наше здравствене станице опремимо апаратима који откривају поремећаје здравственог стања у што ранијем стадијуму. За лечење једног терминално оболелог пацијента треба издвојити и до 100.000 евра, а за тај новац се може обавити огроман број превентивних и скрининг прегледа. Имајући у виду 11.000 становника у Мајуру, као и свакодневни број пацијената у мајурској амбуланти, решили смо да им учинимо доступним једно од основних дијагностичких средстава, а то је у колор ултразвучни апарат, истакао је др Павловић.
Компанија која је снабдевач медицинском опремом пристала је да овај апарат испоручи без своје зараде, па сума коју је потребно прикупити износи 750.000 динара и трошкове ПДВ-а.
- У амбуланти у Мајуру раде три лекара опште праксе у две смене, од 7 до 20 часова. Дневно прегледају око 150 пацијената. Донација ултразвука смањиће листу чекања у Општој болници у Шапцу, а мештанима околних села омогућити долазак на преглед у Мајур, нагласио је Јеринић.

М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa