Инфо

30. мај 2019.30. мај 2019.
У част највећег  шабачког лекара
43. „ЛАЗИНИ ДАНИ“ – СТРУЧНИ НАУЧНИ СКУП

У част највећег шабачког лекара

Традиција дуга више од четири деценије. Лаза Лазаревић постигао подвиге на пољу медицине. Стручњаци из целе Србије. Циљ унапређење здравствене заштите
Више од четири деценије траје традиција окупљања еминентних медицинских стручњака у Шапцу, са подручја Србије и региона на стручном скупу „Лазнини дани“. Сусрети су истовремено прилика за упознавање учесника са свим научним достигнућима у њиховој области, унапређење здравствене заштите свих, али и чување сећања на дело, како истиче др Предраг Тојић, највећег лекара икада рођеног у Шапцу.
-Можда га народ више познаје по књижевним делима, приповеткама које је за време свог кратког живота створио, али дужност лекара је да га памте и као великог лекара који је учинио чак и подвиге на пољу медицине. Лаза Лазаревић је аутор 77 стручних радова за свега десет година, што је тешко достижно и данас, у ери информационих технологија – истакао је др Тојић.
На скупу су предавања држали најпризнатији стручњаци са Војномедицинске академије, Клиничког центра Ниш, Клиничког центра Крагујевац, Института за плућне болести и туберкулозу Каменица. Орагнизатор, Срспко лекарско друштво (СЛД), „Лазине дане“ сматра врло значајним у низу предавања које организују током године, све са једним циљем.
-У Шапцу смо окупили највеће стручњаке, објединили медицину Србије. Наш позив је племенит због мисије коју има, а то је унапређење здравствене заштите у нашем народу, у свим деловима Србије. Током године организујемо око 500 акредитованих скупова, односно неколико хиљада предавања – нагласио је Недељко Радуловић, генерални секретар Српског лекарског друштва.
Дводневне сусрете лекара у Шапцу отворио је градоначеник Шапца Небојша Зеленовић, апострофирајући одличну сарадњу СЛД и Града и заједничку тежњу за унапређењем здравствене заштите и њену доступност свима.
-Ако неко негује културу сећања то је град Шабац. Лепо је што се у Шапцу одржава стручна манифестација “Лазини дани” и част што су гости нашег града уважени професори и лекари. Ми смо као Град отворени да подржимо сваку идеју која може да допринесе бољем здрављу наших суграђана. Шабац је отворена средина у којој људи желе да живе боље, а то је немогуће без лекара, навео је Зеленовић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa