Инфо

30. мај 2019.30. мај 2019.
Увеславање пре медаља
КАЈАК – СВЕТСКИ КУП 1

Увеславање пре медаља

Последњег дана маја у Дуизбургу стартује други Светски куп у овој сезони за кајакаше. Први је завршен недавно у Пољској. Иако можда делује чудно да Србија заврши такмичење без медаља, то није неочекивано, јер у предолимпијској години је Светско првенство оно где се могу изборити норме за Игре у престоници Јапана.
Међу Шапчанима најближи медаљи био је Небојша Грујић. Кајакаш из нашег града наступио је у четверцу на 500 метара. У чамцу су са њим били: Стефан Векић, Владимир Торубаров и Марко Драгосављевић. Иако је ретко наступао заједно, квартет се изборио за финале где је био пети. Од медаље их је делило свега четири десетинке.
Михаило Суботић је са Џомбетом репрезентовао Србију у двоседу на 1.000 метара, где су освојили шесто место у Б финалу, односно 14. Позицију укупно.
Српски репрзентативци путешествије настављају у Дуизбургу, на другом Светском купу. Селектор Сибинкић очекује боље резултате, али ни ово није такмичење за које је темпирана форма, већ велика очекивања има у позно лето, на Светском првенству.
Још ближи медаљи недавно били су шабачки јуниори. Вук Милетић и Бранко Лагунџић, уз Перака и Рудовића, веслали су у четвртцу на Регати у Брандебургу и остали на „најтежој“, четвртој позицији. На истом такмичењу су наступали Андреј Нинковић и Жарко Јаковљевић у двоседу на 1.000 метара.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa