Инфо

30. мај 2019.30. мај 2019.
Ништа се не мења
ФУДБАЛ: КОЛУБАРСКО – МАЧВАНСКА ЗОНА

Ништа се не мења

Мало шта се мења у Зони, али се не мења ни неизвесност која не броји само бодове, већ и голове. Не греше екипе у борби за врх, „не бистри“ ни ситуација у борби за опстанак.
МАЧВА је „прегрмела“ и Љиг. Гостовала је екипи која је по учнику у пролећној полусезони трећа, гостовала и победила. Сада Богатинце само два корака деле од титуле и великог успеха. Гол разлика је толико боља у односу на Железничар, да две победе сигурно воде у виши ранг, без обзира како буде одиграо Лајковац. Ипак, неће „црвено – црнима“ бити ни најмање лако, јер имају два озбиљна ривала. Сада у Мачву долази РАДНИЧКИ Ваљево, тим који је „попустио“ у финишу, али је квалитетан, добар тим за који никада не знате када ће решити да игра предано и када ће им „бити дан“, а ако се све споји, јако је тешко играти против њих. Наравно, Богатић је фаворит, титула је преблизу, а и жеља за „осветом“ за ваљевских 1:0 јесенас. У последњем колу гостују у Шапцу.
РАДНИЧКИ не стоји лоше на табели када се узме у обзир циљ опстанка, али је гужва превелика и већ сада прогласити Шапчане зонашима и у наредној сезони је превелики ризик. Потенцијални бод или три на другом узастопном гостовању, у истом месту, против слабије екипе, већ би то потпуно изменио ситуацију. ЗАДРУГАР је муке опстанка пребринуо и прилика му је да поздрави своје навијаче и договори нови „састанак“ на истом месту наредне сезоне. Против „Железничара“ пораз је био реалан. „Зелено – бели“ Лајковчани су од оних екипа који приближно исто играју на домаћем и гостујућем терену. О борби за опстанак довољно говори чињеница да осим последњепласиране Осечине, ниједна екипа није без шанси за спас, нити је било ко испод четвртопласираног тима безбедан! Све ово два кола пре краја.
У борби за опстанак итекако је битно ко ће у нижи ранг из Српске лиге. За сада Провци су још неизвесни, али су близу спаса. Лозница ће се грчевито борити, Љубовија је све даље од безбедне зоне. Три екипе ће у нижи ранг за сада из КМ зоне, може их буде четири, теоретски и пет.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa