Инфо

30. мај 2019.30. мај 2019.
Кроз визир статистике
ФУДБАЛ: МАЧВА СЕЗОНА 2018/19.

Кроз визир статистике

Бројке, можда говоре много, можда скривају све најважније. Показатељ су или нису, али егзистирају и треба их споменути, можда као једини потпуно непристрасни фактор анализе или бар нешто интересантно, све зависи од укуса/гледишта.
МАЧВА је освојила 12. Позицију. Остварила је десет победа, одиграла 11 нерешених утакмица, а поражена је у 16 мечева. На домаћем терену је одиграла 19 дуела, остварила седам победа и по шест ремија и пораза. У 18 мечева на гостујућем терену у лиги, клуб је остварио три тријумфа, пет пута меч МАЧВЕ у гостима није имао победника, а у десет је славио ривал.
Постигла је шабачка екипа 24 гола, што је прилично неубедљив учинак који „црвено – црне“ сврстава на зачеље. Једини неефикаснији клуб је РАД са 22 постигнута гола, а само ДИНАМО је још постигао 24 поготка. ВОЈВОДИНА је на првом наредном „неславном“ месту са 27 голова. БАЧКА, најслабији клуб Супер лиге постигао је 31 гол.
Значајно боље изгледа поглед на табелу учинка одбране. МАЧВА је шести тим Србије по броју примљених голова. Убедљиво је шабачка одбрана најбоља одбрана у плеј ауту, а има чвршћи „бедем“ и од „Војводине“, „Пролетера“ и „Напретка“, учесника плеј офа. Пре последњег кола, МАЧВА је на табели дефанзиве била чак четврта, испред Чукаричког и Лучана. У обе полусезоне, регуларног дела МАЧВА је освојила по 16 бодова.
Тошић, Обровац, Гаврић, Ристивојевић и Гемовић су искључивани ове сезоне у редовима овдашњег клуба. Милош Адамовић је убедљиви лидер листе играча са највише жутих картона, чак 15, а следе га, са по девет Гаврић и Обровац, осам је добио Ивић.
Првих 12 кола Шапчане је предводио Драган Аничић и у том периоду остварио учинак од 4 победе, једног ремија и седам пораза (уз победу у шеснаестини финала Купа), а учинак Дарка Тешовића у преосталих 25 мечева је шест победа, десет нерешених исхода и девет пораза. Најубедљивије победе су тријумфи од 2:0 против Бачке, Вождовца и Динама, а најтежи пораз је шабачких 1:5 против Земуна.
У поређењу са претходном сезоном „провинцијски Уругвај“ има значајно мање убојит напад (38 постигнутих голова у сезони 2017/18), али и чвршћу одбрану (52 примљена гола). У Шапцу се МАЧВА у првој суперлигашкој сезони радовала осам пута, пет пута је играла нерешено, а шест пута је губила. На гостујућим теренима три победе, три ремија и 12 пораза.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa