Инфо

30. мај 2019.30. мај 2019.
Кривина у огледалу

Затворено писмо министарки Михајловић

Па, добро бре људи, докле више? Зар је стварно нормално да сте толико безобзирни и безобразни? Ви стварно верујете да сте вечни? Где је крај том понижавању којем константно излажете наш град и све добре људе који живе у њему? Има ли барем мало људскости у вама и икакве мере демократичности?
Сва ова питања остаће без одговора, добро знам, али ме то не спречава да загаламим до неба због Вашег односа према Шапцу. Прошле недеље је, по ко зна који пут, у нашем граду боравила Зорана Михајловић, министарка у Влади Републике Србије. Дошли сте у наш град да говорите о томе како ускоро почиње изградња брзе саобраћајнице Шабац - Лозница. Тим поводом, срели сте се са начелником Мачванског округа Владаном Красавцем, и замислите - са председником Месне заједнице Мајур Иваном Нешковићем!? Наравно да на том састанку није било места за градоначелника Шапца Небојшу Зеленовића, јер он није из СНС. Сви знамо да је СНС освојила власт у МЗ Мајур пре четири године на грађанским изборима за Месне заједнице уз велику помоћ опасног оперативца Зеље и естрадне звезде Аце Лукаса и да посебно волите ово место. Толико га волите да сте се зачудили како неке улице нису асфалтиране две деценије док Ви нисте обезбедили средства за то.
- Увек кад долазим последњих година у Шабац и у одређене месне заједнице, буде ми жао и тешко да видим да политичари почињу да деле људе по томе ко за кога гласа. То је погрешно, поручила је министарка и нагласила да Влада Србије и председник Републике Александар Вучић не деле грађане по томе за кога гласају. А, онда је мрмот запаковао чоколадицу.
Када је Прворођени отварао фабрику Јазаки у Шапцу, није хтео ни добар дан да каже градоначелнику Шапца, а ви причате о томе да су вам сви исти без обзира за кога сте гласали. Сваки пут када дођете у Шабац, не падне Вам на памет да се сретнете са људима који воде овај град, него само са својим партијским колегама. И Вама сузе на очи терају приче наших људи из месних заједница?
Сами сте најавили да се ради о брзој саобраћајници Шабац Лозница, а не Мајур - Лозница. Све се плашим да сте посетили Доње Бријање у Лесковцу и да сте тамо најавили изградњу брзе деонице на релацији Лесковац - Врање која ће проћи поред Доњег Бријања, да не бисте на тај састанак позвали и градоначелника Лесковца. То је онај што је међу своје највеће успехе навео и то да је грчки гирос довео на Роштиљијаду. Или бисте разговарали само са шефом месне канцеларије у Доњем Бријању?
Није ми јасно што се нисте видели са градоначелником и лепо расправили што две деценије није урађена нека улица у Мајуру. Али, ајде што се нисте видели са градоначелником, него пола шабачких медија нисте позвали на овај догађај, укључујући и Глас Подриња. Не знам ко дели људе на ваше и оне који нису ваши.
Боли Вас уво, сада имате своју телевизију КЦН Запад. Добри су за сада, нису као Пинк. Надам се да неће ни постати. Вама су, министарко, изгледа довољни „ваши“. Сећам се када сте први пут долазили у Шабац, много Вам је стало да дођете на ТВ Шабац. Наравно да смо Вас угостили, снимили интервју са Вама. Чак је сво троје ваших пр-ова било више него задовољно тим интервјуом. Тада Вам је све било потаман. Ваши људи су ми рекли да ја могу да се јавим када год нам је потребна било каква информација, изјава, интервју. Пробао сам неколико пута, али у Вашем министарству није постојао нико ко би на моје „Добар дан“ одговорио истом мером. Сада су Вам по мери само они новинари који су под Вашом контролом.
Шта је био проблем да су Вашу посету Мајуру испратиле и екипе Гласа Подриња, Подринских и ТВ Шабац? Па, чак и да су Вас питали нешто шкакљиво, што сте нас прескочили. Колико ми је познато, Ваш шеф се свуда хвали како не бежи од новинара и њихових питања и да свима излази у сусрет. Изгледа да су вас преплашили мишеви из градског СНС у Шапцу који не смеју да се појаве ни пред ким сем пред новинарима које сами плаћају, овако или онако.
И онда неко други дели људе. Не, министарко, ви делите. Заборавили сте оно време када сте се, додуше у неком другом дресу, борили за неке демократске вредности. Да ли је демократија ово што из Мајура сервирате грађанима Шапца? Тешко да јесте. И да се, на крају, не наљутите на нас. Са оних догађаја на које нас не позовете, немамо обавезу да извештавамо. Срдачан поздрав.
Ненад Кулачин

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa