Инфо

30. мај 2019.30. мај 2019.
Прослава јубилеја
СТО ПЕДЕСЕТ ГОДИНА ПОСТОЈАЊА ШКОЛЕ У ШТИТАРУ

Прослава јубилеја

Мештани Штитара обележили су протекле седмице пригодним програмом сто педесет година постојања школе у овом селу издвојеног одељења ОШ „Мајур“. Манифестацији су присуствовали у име града председник Скупштине града Немања Пајић и начелница Одељења за друштвене делатности Татјана Марковић.
Уз обележавање јубилеја представљен је и школски часопис „Ђачки кутак“, који траје 17 година.
- Постојање часописа доказује ентузијазам радника и добар начин рада са децом. Град Шабац подржава образовање о чему сведочи и чињеница да се четвртина нашег буџета издваја како за предшколско тако и основно и средње. Волимо да кажемо да је Шабац град знања и желимо да задржимо тај епитет. Трудимо се да услови за образовање буду једнаки и у градском и у сеоском подручју, рекао је Пајић и додао да овај велики јубилеј обавезује на још одговорнији рад.
Колики је значај образовања за све нас истакао је и Живан Макевић, директор Мајурске школе и издвојеног одељења у Штитару.
-Век и по рада једне школе, јубилеј је достојан пажње и дивљења. Школа у Штитару је једна од ретких у крају која се може поносити и похвалити са сто педесет година рада. Ученици наше школе, сваке године постжу све боље и боље резултате, а школа је као и градске, опремљена. Трудимо се да деци омогућимо одличне услове, истакао је Макевић и додао да је школа имала 15 ученика који су учествовали на републичком такмичењу, а као знак квалитетног и доброг рада, уручене су нам многобројне награде и за наставнике и ученике који се труде. Урађени су ентеријер и екстеријер, термоизолација, столарија. Имамо помоћ Града Шапца, МЗ Мајур и Штитар.
Тренутно школу похађа 95 ученика, а у први разред биће уписано 12 ђака. Преко 1.000 академаца је поникло из Школе у Штитару. У плану је уређење терена и жеља је да се сала Дома културе адаптира у фискултурну.

К.Ј.Ђ

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa