Инфо

30. мај 2019.30. мај 2019.
Математика је љубав
Ученица Основне школе
„Јанко Веселиновић“

Математика је љубав

Милица Тешић ученица шестог разреда Основе школе „Јанко Веселиновић“ за математику каже да је чиста љубав. У свом протфолиу брижљиво чува признања и медаље са такмичења. Стидљиво говори о свом таленту, као да је то нешто сасвим обично, надареност за математику.
-Забавно ми је да решавам задатке и да идем на такмичења. Мислим да је математика веома корисна и да знање могу да применим и на друге области – истиче Милица.
Таленат је како каже, наследила родутеља, али је сама одабрала да се посвети овој науци. Посебну драж носе такмичења на којима има прилику да упозна друге основце из различитих делова Србије. Надметање није пресудно, већ размена искустава и дружење.
-Најлепши део је када разговарамо после такмичења, упознајемо се и склапамо нова пријатељства. Није све у резултатима, оно што сазнамо кроз дружење је много важније.
У току ове школске године, Милица је освојила чак четири награде (2. Награда на државном такмичењу из математике у Новој Вароши, 2. награда на 41. државном такмичењу из физике у Кладову, 2. награда на републичком финалу девете „Архимедесове“ математичке и интернет Олимпијаде у Београду, 3. Награда на Републичком финалу из 13. Дописне математичке олимпијаде у Београду) и планира да настави низ, али и одржи просек 5.00 у школи.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa