Инфо

30. мај 2019.30. мај 2019.
Медаља за Вукашина
Успех ученика ОШ
„Николај Велимировић“

Медаља за Вукашина

Српска математичка олимпијада основних школа одржана је у Јагодини у суботу, 25.5.2019. године. На такмичењу је учествовало 26 најбољих математичара у Србији испод 15,5 година старости (6 ученика седмог разреда, 16 ученика осмог разреда и 2 ученика прве године средње школе).
Међу учесницима такмичења био је и Вукашин Бабић, ученик седмог разреда Основне школе „Николај Велимировић“ из Шапца. Право да учествује на „Српској математичкој олимпијади“ Вукашин је изборио на републичком такмичењу из математике у Новој Вароши где је освојио прву награду са максималних 100 поена. Вукашин је и на претходним нивоима такмичења (школско, општинско, окружно) освајао прве награде са максималним бројем поена. На републичком такмичењу иза себе је оставио и ученике специјалних одељења математичких гимназија.
Вукашин је остварио изузетан успех на Српској математичкој олимпијади, освојивши трећу награду. Оно што његов успех чини још већим је то што је био најмлађи учесник „Олимпијаде“ и што је био најбољи у седмом разреду као такмичар који не похађа математичку гимназију.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa