Инфо

30. мај 2019.30. мај 2019.
ЈОШ ЈЕДНА ВРЕДНА ДОНАЦИЈА СТИГЛА У ОПШТУ БОЛНИЦУ

Нови рендген апарaт почео са радом

Нов, савремени рендген апарат пуштен је у рад прошле седмице у Служби пнеумофизиологије Опште болнице “Лаза К. Лазаревић” у Шапцу. Група шабачких привредника донирала је око 5,5 милиона динара за набавку уређаја. Ово представља само још једну у низу донација шабачкој установи која ће знатно утицати на побољшање квалитета услуге која се пружа пацијентима.
Рендген апарат који је до сада коришћен у поменутој служби био је стар готово четири деценије.
-Наш претходни апарат био је из осамдесетих година прошлог века. Био је добар за то време, али деценије су пролазиле и имали смо све више проблема.Наше техничарке су давале све од себе да извуку максимум из њега, али дошао је тренутак када то више није било могуће. Нови апарат је од изузетног значаја, јер ниједна операција не може да се обави ако претходно није урађен и прочитан снимак плућа. Овде се врше и снимања када се пацијенти упућују у терцијарне установе у Београд. Апарат је квалитетан и брз и наши пацијенти ће сигурно бити задовољни. Захвални смо привредницима, и нашем директору који је све организовао, а овај апарат служиће свим грађанима, истакла је начелница Службе пнеумофизиологије др Ана Тадић.
За снимање рендгеном не постоји листа чекања, него се само може заказати снимање за неколико, а најкасније петнаестак дана.
Директор О.Б. др Слободан Поповић рекао је да је ова установа постала препознатљива по мноштву донација које добија и да ће наставити да раде у том правцу.
-Привредници, хумани људи, али и Министарство здравља препознају наше залагање и жељу да унапредимо здравствену услугу у шабачкој болници. Оценом Министарства смо веома високо котирани. Последњих годину дана они су нам донирали медицинску опрему у вредности око 65 милиона динара. Последњи у низу су вредни инструменти за Службу ортопедије, истакао је др Поповић и додао да је жеља менаџмента да врати Општу болницу у врх српског здравства.
Најављен је још један контигент кревета из Швајцарске, који чекају да прођу царинску процедуру. Ради се о 35 половних, али знатно савременијих кревета од старих у шабачкој устави. Заједно са њима око 200 кревета и душека је болница добила од донатора из иностранства.
Очекује се да ускоро стигне и изузетно вредан артероскопски стуб за Службу ортопедија, за који је такође средства одобрило Министарство здравља.
M.M.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa