Инфо

6. јун 2019.6. јун 2019.
Бакић: Шабац да буде главни град
ПРИЈЕМ У ГРАДСКОЈ КУЋИ ЗА ЈЕДНОГ ОД НАЈЕМИНЕНТНИЈИХ АРХИТЕКАТА У СРБИЈИ

Бакић: Шабац да буде главни град

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, заједно са најближим сарадницима, организовао је пријем у Градској кући за једног од најеминентнијих архитеката у Србији Драгољуба Бакића.
Том приликом су ахритекти Бакићу представљени неки од најважнијих градских пројеката у области урбанизма – Савапарк, Иновациони центар и Винаверов трг.
Преносећи импресије које је стекао приликом боравка у Шапцу, познати архитекта је рекао да му је драго што је имао прилику да буде у граду који је по његовом мишљењу нови главни град Србије, да упозна градоначелника Шапца и да се детаљно упути у градске архитектонске и урбанистичке пројекте.
-Довољно ми говоре и ови пројекти који су презентовани. Види се да се озбиљно ради на добробити и града и грађана. Много ми се допало што је пре извесног времена главни урбаниста Копенхагена био у Шапцу. То су озбиљни људи, који озбиљно сагледавају ствари, па ако је неко такав - урбаниста Копенхагена, похвалио све што се ради у Шапцу, онда и ја кажем – алал вера. Импресиониран сам виђеним и све најбоље желим Шапчанина у напорима да град учине још бољим, лепшим и привлачнијим - истакао је Бакић.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић се захвалио Драгољубу Бакићу на прилици да се упознају и разговарају о развојним плановима за Шабац.
-Захвалан сам на дивном поклону који сам добио од њега, књизи са посветом у којој пише да „Шабац треба прогласити привременим главним градом Србије“. Ово је други поклон који је везан за архитектуру и урбанистички развој, а који сам добио у врло кратком року. Све оно што је најмодерније, а да је везано за урбанизам и архитектуру, применићемо у нашем граду. Наш пројекат за излазак на реку, Савапарк, треба да буде модел и пример како треба да се развијају градови – рекао је Зеленовић.
Он је најавио могућу сарадњу са утицајним архитектама као што је Драгољуб Бакић, чије би идеје допринеле развоју целе земље.
Н. К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa