Инфо

6. јун 2019.6. јун 2019.
Додељени сертификати
Стартит центар Шабац- место иновација

Додељени сертификати

У Стартит центру у Шапцу уприличена је додела сертификата за полазнике курса Python. Полазници су своју едукацију започели средином априла и након месец дана интензивних радионица добили су дипломе о стеченом знању.
Основни циљ курса био је да учесници по завршетку буду оспособљени да пројектују и креирају Python програмска решења за једноставне и средње сложене проблеме кроз израду неколико апликација, као и једне финалне апликације са корисничким графичким интерфејсом и SQLite базом података. Реализатор радионица и предавач био је Дејан Петровић.
- Python је један од три најважнија језика у ИТ-у. На њему се базирају и технологије које су тек сада у повоју, што је за нас веома значајно. Полазници курса су лаици, али након добијања сертификата поседују основно знање које могу да допуне кроз напредни курс који је у плану - рекао је Петровић и позвао све заинтересоване колеге да се прикључе и као едукатори дају свој допринос ширењу знања у области информационих технологија.
На додели сертификата члан Градског већа Игор Марсенић је истакао да Град подржава иновације и усавршавање младих људи који су спремни да идејама мењају средину у којој живе.
-Бројни наши суграђани су имали прилику да се упознају са врло важним програмским језиком за савремено пословно окружење. Сада по стицању диплома могу самостално да раде, стварају нове вредности и на тај начин да мењају климу града. Због тога са поносом говоримо да је Шабац место иновација- истиче Марсенић.
М. Ж.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa