Инфо

6. јун 2019.6. јун 2019.
Здрав дух сарадње
У ПЛАНУ СПОРТСКИ ЦЕНТАР ЗА ДЕЦУ
СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ

Здрав дух сарадње

У Градској кући, данас је потписан Споразум о сарадњи између Удружења „Спортска зона“ из Шапца и Високе спортске и здравствене школе из Београда. Споразум се односи на неговање спортског духа, промоцију свих грана спорта, као и здравих стилова живота.
Почетак сарадње биће школовање под повлашћеним условима кадрова Удружењем „Спортска зона“ за рад са особама са инвалидитетом и децом са сметњама у развоју.
- Споразум ствара услове да се у будућности у Шапцу на још стручнији начин бавимо здрављем, рехабилитацијом и спортском активношћу особа са инвалидитетом и деце са сметњама у развоју. То је веома важан сегмент свакодневног функционисања ове популације који олакшава њихово укључивање у остале области друштвеног живота. Особе са неком врстом инвалидитета чине око десет процената укупног становништва. Све је више деце са лошим држањем и деформитетима кичме. Велики број наших суграђана има потребу за адекватном рехабилитацијом после различитих повреда и болести, а на услуге физијатра у државним установама чека се дуже него што би требало, каже градски одборник др Дејан Павловић.
Удружење „Спортска зона“ већ реализује школицу спорта за децу са сметњама у развоју кроз сарадњу са Удружењем "Да будемо сви једнаки" и Карате клубом "Соко", што је био и повод за успостављање сарадње и потписивање Споразума.
- Намеравам да, у сарадњи са овим удружењима, наставим рад на развијању школице спорта за децу са сметњама у развоју и на њеној трансформацији у центар који ће пружати све услуге које сам поменуо. Наша потреба за стручним кадровима је препозната од стране Високе спортске и здравствене школе из Београда и срећан сам што се данас успоставља сарадња која ће нас довести до остварења крајњег циља, додаје Павловић.
М.Ф.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa