Инфо

6. јун 2019.6. јун 2019.
Највеселија градска манифестација
“ДАНИ РАКИЈЕ” У ПЕТАК И СУБОТУ

Највеселија градска манифестација

Осми “Дани ракије” одржаће се у петак и суботу на Тргу шабачких жртава. Више од 50 излагача из Србије, Босне и Херцеговине и Македоније, представиће се својом најбољом понудом дестилованог воћа. Организатори су Удружење “Дани ракије” и Туристичка организација Шапца, а покровитељ догађаја Град Шабац.
Првих шест пута манифестација се одржавала у октобру у пешачкој зони Карађорђеве улице. Због времена, али и простора, прошле године промењена је и локација и термин. Ипак, највећа новина је што еминентни стручњаци оцењују ракије. Ове године одлучивали су између више од 80 узорака. Одлука је донета, а победник ће бити проглашен у суботу, пред затварање манифестације.
-Надамо се да ћемо у јунским топлим данима уживати у провереним укусима и да нас неће омести киша. Идеја је да кроз дводневни фестивал промовишемо производњу и прераду воћа. Проверене дестилерије и пољопривредна газдинства изложиће своје најбоље производе. Сваке године идемо корак даље. Не запостављајући традицију трудимо се да дамо нашој манифестацији савремени изглед, навела је ПР “Дана ракије” Марија Поповић.
Ове године “Дане ракије” су подржали и сектор ЕУ SWG и кинеска робна кућа “Јумарт”.
-Само укључивање SWG-а у целу причу говори колики је значај и потенцијал овог догађаја. Чињеница да су одлучили да финансијски помогну манифестацију показатељ је да су препознали њену важност. Мачва и Поцерина су подручја где се традиционално производи доста ракије. Зато је било и логично да оваква манифестација настане баш овде. Зенит још нисмо досегли. Сваке године нешто мењамо и имамо још простора за напредак. Верујем да ће се и ове године осетити помак у односу на претходну. Ово је право место за све љубитеље ракије. Верујемо да ће бројни занимљиви садржаји кроз два дана привући пажњу и свих других. Трудили смо се да имамо за сваког по нешто. Уколико буде лепо време мислим да нико неће имати изговор да у петак и суботу не дође на Трг, истакао је Срђан Митрашиновић, директор Туристичке организације Шапца.
Ове године ће први пут у оквиру манифестације бити организован концерт. Многим Шапчанима добро познат “Мода бенд” наступиће у петак од 20 часова. Према речима организатора они ће бити задужени управо за савремени део духа манифестације.
-На “Данима ракије” ћемо наступити први пут, али надамо се не и последњи. Потрудили смо се да прилагодимо репертоар догађају и да то буде нешто потпуно другачије од свега у Шапцу. Људи који нас прате и слушају чуће нешто потпуно другачије. Ни репертоар ни наш приступ свирци неће бити исти. Кажу да је за нас својствено да правимо добре журке, а ми ћемо и овог пута дати све од себе да свима буде лепо и да поред добрих укуса ракије људи уживају и у сјајној музици, рекао је Александар Мисојчић, певач “Мода бенда”.
Програм манифестације
“Дани ракије” се званично отварају у петак у 18 часова. Сат касније почиње културно-уметнички програм наступом Иване Страхињић, професионалног плесача и кореографа. Од 20 сати је концерт “Мода бенда”, а током вечери ће наступити и DJ Fllexi (Андреј Илић).
Другог дана, у суботу, програм почиње око 15 часова наступом плесне групе “Рива”, балетског студија који окупља девојчице узраста од четири до четрнаест година. После њих наступа тамбурашки оркестар “Бисерница”.
Завршни догађај “Дана ракије” биће додела награда произвођачима најбоље оцењених ракија, које ће уручити проф. др Нинослав Никићевић, једини у Србији који је докторирао на шљивовици.
Затварање манифестације је у суботу у 19 сати.

M.M.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa