Инфо

6. јун 2019.6. јун 2019.
Празник дечје радости
манифестације пу “наше дете” -
мала мала матура и позоришне играрије

Празник дечје радости

Девојчице и дечаци, њих укупно 1.053, из свих вртића ПУ "Наше дете", свих градских, приградски и сеоских месних заједница играли су на Градском тргу. Током тродневних свечаности, до четвртка биће приказане представе, плесни наступи, кореографије, 267 малишана
Мало је речи, за оне који нису били на Тргу шабачких жртава у понедељак преподне, јер су пропустили да виде најлепшу слику града. Након великих и малих матураната свој дан су имали и они најмањи. Малишани из свих вртића Предшколске установе "Наше дете" који ће од 1. септембра сести у школске клупе, заплесали су на радост своју, на понос својих најближих и вртића у којима су провели претходне године. Они су мали мали матуранти.
Девојчице и дечаци, њих укупно 1053, из свих вртића ПУ "Наше дете", свих градских, приградских и сеоских месних заједница играли су уз композицију "Галоп" и тако улепшали сунчано преподне, односно обележили крај једне животне фазе.
ПУ "Наше дете" догађај "Мали мали матурантски плес" организује од 2015. године у континуитету, а осмишљен је по угледу на Матурантски плес који се у целој Европи организује у част оних који завршавају средње школе. Очекивања за улазак у свет одраслих су велика. Недостајаће им васпитачи, забава, другари, али храбро корачају ка новим подухватима.
-На Тргу се малишани на симболичан начин опраштају од вртића и славе улазак у наредну етапу живота. Послали смо дивну слику из нашег града - истиче директорка ПУ „Наше дете“ Сандра Мићић.
Празник дечје радости настављен је у Шабачком позоришту уз „Играрије“. Наступ малишана, чланова дечјег хора вртића "Бамби" и нумере "Златна рибица" (Сеад Мемић Вајта) званично су отворили „Позоришне играрије“. Деветнаест година Предшколска установа организује смотру дечјег драмског стваралаштва. Током тродневних свечаности, до четвртка биће приказане представе, плесни наступи, кореографије, јер уз смех и грају малишана свет је лепше место за све нас.
-Наша деца воле да се играју, они уживају у својој игри, машти и тако се исказују као прави уметници. "Играрије" показују мале глумце, плесаче, певаче који уживају у свакој секунди на сцени. Ова манифестација има дугу традицију и већ сада припремамо Играрије 2020. године када прослављамо две деценије трајања овог догађаја. Посебно бих се захвалила свим запосленим у нашој установи који су несебично помагали да реализујемо играрије и родитељима који су се потрудили - истакла је Сандра Мићић, директорка ПУ "Наше дете".
Предшколци из „Бамбија“ кроз чаробни свет авантура, пустоловина провели су родитеље, баке, деке, васпитаче и показали да „Петар Пан“ живи у свима нама. Своје драмско виђење чувене књиге "Алиса у земљи чуда" демонстрирали су најмлађи глумци који похађају вртић "Ђурђевак".
Добро осмишљена режија, увежбани кораци, креативни костими и музика измамили су осмехе и громогласан аплауз присутних. Активности које ПУ „Наше дете“ организује подстицај су за активно учешће у стварању, разумевању музике и сценског покрета, као и афирмације дечјег стваралаштва. Четвртак је завршни дан „Играрија“, а у овонедељном издању кроз фотографије преносимо Вам делић атмосфере празника дечје радости.
М.Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa