Инфо

6. јун 2019.6. јун 2019.
Стигао апарат за  физикалну терапију
ЈОШ ЈЕДНА ДОНАЦИЈА ОПШТОЈ
БОЛНИЦИ ШАБАЦ

Стигао апарат за физикалну терапију

Вероватно јединствен пример у Србији догодио се прошле седмице у Општој болници “Лаза К. Лазаревић”. Савет Месне заједнице Преки шор донирао је овој установи апарат за физикалну терапију. Апарат је вредан око 3.000 евра, мултифункционалан је и на њему се може истовремено радити терапијски третман два пацијента.
Како је наведено, средства су од повраћаја новца од пореза, односно 10 одсто од текуће резерве. Раније су већ донирали средстава за рад за неколико основних и средњих школа у Шапцу. На идеју да купе апарат Општој болници су дошли иницијативом др Николе Бељића, члана Савета МЗ Преки шор.
-Одлучили смо да помогнемо шабачкој болници, а пре свега грађанима Шапца куповином једног апарата за физикалну терапију. Наставићемо и даље да помажемо установе од општег значаја. Наредних месеци донираћемо још један апарат болници, најавио је Александар Крњешевац, председник савета МЗ Преки шор.
Др Мирјана Јојић Радовановић начелница Службе за физикалну медицину и рехабилитацију истакла је да апарат много значи овој Служби и да ће дупло убрзати рад. Пацијенти ће моћи знатно брже да почну терапију после прегледа. Сви апарати које ова служба има доста су стари и опрема није дуго обнављана.
-Апарат који смо добили је мултифункционалан, са два независна канала, тако да пружа могућност да се ради са два пацијента без обзира на електротерапију коју примењујемо. То значи да истовремено могу бити апликоване две различите електротерапије. Има и два тајмера, што омогућава бржи рад и самим тим мањи размак између прегледа и почетка физикалне терапије. Овај апарат обухвата више електротерапија за које имамо појединачне апарате, али садржи и још једну електропроцедуру коју до сада нисмо имали. Ради се о хоризонталној електротерапији која може да се апликује и деци, истакла је др Јојић Радовановић и захвалила МЗ Преки шор на овој донацији.
Апарат ће се користити за посттрауматска стања, болна стања, зглобни, ванзглобни и дегенеративни реуматизам, за третман остеопорозе...
Директор Опште болнице др Слободан Поповић навео је да је овом донацијом знатно боље решен проблем још једног “уског грла” у овој установи и додао да би донација још једног оваквог апарата листу чекања за терапијске процедуре свела на минимум. Листа чекања у овој служби је до сада била значајан проблем.
-Ово није крај. Имали смо састанак са саветима градских месних заједница и постоји расположење да и други учествују у сличним акцијама и донирају опрему болници. На тај начин ова установа би добила значајну опрему. Ово је рационалан приступ у складу са средствима којима месне заједнице располажу. До краја јуна још три или четири градске месне заједнице су расположене да направе сличну донацију, истакао је др Поповић.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa