Инфо

6. јун 2019.6. јун 2019.
Из виртуелног у реално надметање
ОДРЖАНА ТРЕЋА КЛИКЕРИЈАДА

Из виртуелног у реално надметање

Трећа коцељевачка кликеријада одржана је прошлог четвртка у дворишту ОШ “Мића Станојловић”, која је уз локални лист “Коцељевачке новости” и Црвени крст Коцељева, један од организатора ове манифестације. Овогодишња кликеријада окупила је велики број кликераша готово свих разреда, а иницијатор овог догађаја Верољуб Бабић подсећа да је 2017. године покренуо ово такмичење са циљем да се организује нешто ново за децу школског узраста.

–У овој “aндроид ери” сматрао сам да децу треба мало “скинути са мегабајтова” и укључити их у природу и истинско а не виртуелно надметање. Радује ме што ове године имамо велико интересовање деце а и наша основна школа се укључила у организацију овог такмичења. Надамо се да ће за коју годину ово такмичење попримити још шире размере и постати, зашто да не, и регионално- изјавио је Бабић, наставник у овој школи и власник и уредник “Коцељевачких новости”.

Један од организатора кликеријаде први пут је и Црвени крст који велику пажњу поклања раду са децом и омладином. Ова хуманитарна организација у свом чланству има и категорију подмладак и омладина. Међу “кликерашима” су неке нове генерације волонтера и добровољних давалаца крви, хуманих људи...
Једна од младих едукатора у програму здравствене превентиве која се такмичила на овој манифеставији је и Нина Симоновић, ученица шестог разреда.

–Понекад се играм кликерима на одмору. Почела сам од другог разреда. Свидело ми се то што углавном побеђујем. Волим кликере јер ми је једноставно забавно. Не треба много вежбања да би се учествовало и победило на кликеријади. Једноставно, треба се само забавити и то је мој циљ- поручила је ова девојчица која је пре две године била део победничке екипе на квизу “Шта знаш о Црвеном крсту?”.
Ученик петог разреда Богдан Михаиловић нашао се у финалу након пет забележених победа.
–Нисам имао никакве припреме за ово такмичење. Последњи пут сам кликере играо прошле године на кликеријади. Током године то не играм, не вежбам. Треба мало среће и да се трудиш да би победио у овој игри- открива Богдан и додаје да би волео да оваквих и сличних догађаја буде што више.
Осим основних дисциплина нај кликераш, најбржи и најлепши кликер организоване су и забавне игре које су међу навијачима и такмичарима распламсале страсти и пробудиле жељу за тријумфом.
Захваљујући спонзорима, за најбоље су обезбеђене награде. Ово такмичење је од самог почетка подржавала књижара “Интегра”.
–Ово је трећа кликеријада и врло сам задовољан одзивом ученика. Не знам да ли је то била популаризација од стране наставника и учитеља или су деца схватила да им је и кликер једна од играчака. Баш је пријатно изненађење да се оволико деце пријавило и настојаћу да увек подржавам акције у којима учествује велики број деце. Ово је један од начина да време проводе напољу, развијају моторику али и здрав међусобни однос, да се друже, буду ривали и навијачи- рекао је власник књижаре Раша Буљубашић.
В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa