Инфо

6. јун 2019.6. јун 2019.
Изложба Школе примењених
уметности на Тргу

Заустављени тренуци вечности

Поставка "Шабац-Београд-Шабац" обухвата 30 фотографија које су излагане у Срећној галерији у Београду током седмогодишње сарадње Школе примењених уметности и Студентског културног центра
Од првих, несигурних истраживања композиције и кадрирања, до смелих и храбрих искорака у поимању фотографије, полазници секције за фотографију и дигиталну графику Школе примењених уметности трагају за сопственим ликовним изразом. Заустављени тренуци игре светлости, сенке, откривају портрете, прозоре свакодневице, често суров али магичан свет око нас. Тридесет радова нашло је своје место у галерији на отвореном на централном шабачком градском тргу у оквиру поставке „Шабац-Београд-Шабац“.
-Сходно аутентичности сензибилитета, темперамента и емотивног стања аутора, на изложеним фотографијама смењују се динамичне композиције наглашених перспектива и њима визуелно комплементарне сцене смирених, лирских предела и призора. Истражујући сопствени видокруг, кроз забелешке манифестације опажајног, ови млади аутори откривају део свог богатог унутрашњег света- рекао је Михаило Симовић, ментор секције за фотографију и дигиталну графику.
Петар Јовановић је вишеструко награђиван ученик и у оквиру поставке представио је своја три рада. Фотографијама жели да скрене пажњу, наведе на размишљање посматрача.
-Велика је част и привилегија када своје радове прикажемо јавности и то у овако великом формату. Тек тада можемо да видимо, осетимо, тежину и снагу фотографија - рекао је Петар.
Поставка под називом "Шабац-Београд-Шабац" обухвата 30 фотографија које су излагане у Срећној галерији у Београду током седмогодишње сарадње Школе примењених уметности и Студентског културног центра. Део је пројекта који је подржан на Конкурсу за финансирање/суфинансирање пројеката у култури Града Шапца за ову годину.
-Овом изложбом даровали су нам део себе, показали су нам истину, промишљање, неспутану машту и свет смо спознали кроз њихов објектив. Идеје које имају су заиста непресушне и радо их подржавамо. -Драго ми је што Град препознаје наш рад, посебно менторски професора Симовића и неоспорни таленат, креативност и имагинацију наших ученика - истакла је директорка Школе примењених уметности Невенка Ђокић.
На Тргу шабачких жртава суграђани до 18. јуна могу погледати изложбу великог формата, вишеструко награђиваних чланова секције за фотографију и дигиталну графику.

М. Ж.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa