Инфо

6. јун 2019.6. јун 2019.
САВЕЗ УДРУЖЕЊА ПОЉОПРИВРЕДНИХ ПРОИЗВОЂАЧА СРБИЈЕ ОДРЖАО
САСТАНАК У МАЈУРУ

За уређеније тржиште

Формиран у Ужицу, марта ове године Савез удружења пољопривредних произвођача Србије, како они воле да кажу окупља Удружења од Шапца до Сурдулице и Прибоја до Тополе, одржао је прошле недеље састанак у Мајуру. Општи циљ његовог постојања је залагање за побољшање животног стандарда људи који привређују на селу и уређење тржишних односа сходно стандардима добре праксе. Чланови, а има их за сада око 2.500, претежно се баве производњом малина и купина.
Милијан Лазић из Ужица каже да су слали више дописа на адресе одговорних за захтевну производњу малина али нису добили одговоре. Из тога он закључује да надлежни “купују време”, како би их довели пред свршен чин, односно да уђу у убирање плодова без познате цене.
Светлана Цвијановић из Мајура, која гаји малине на два хектара. истиче да неће одустати од борбе за бољи статус ове значајне производње. С тим се слаже и њен колега Раденко Марић из Ивањице, који додаје да треба стати у заштиту домаћег произвођача и увести ригорозније мере за увознике малине, а истовремено дозволити “малим” хладњачарима да извозе.
Јединствен став са овог састанка је да надлежно министарство уреди тржиште сходно већој заштити домаћих произвођача и домаће производње.
Љ.Ђ.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa