Инфо

6. јун 2019.6. јун 2019.
БОГАТИЋ СЛАВИ, РАДНИЧКИ СТРЕПИ
ФУДБАЛ: КОЛУБАРСКО – МАЧВАНСКА ЗОНА

БОГАТИЋ СЛАВИ, РАДНИЧКИ СТРЕПИ


Богатинци после много година поново у Српској лиги. Мачва и Врело донели Српску лигу. Раднички поразом у Лајковцу још несигуран у зонашки статус и само победа у локалном дербију гарантује спас у четвртом рангу
Многи су претпостављали, очекивали да ће „луда“ зона бити решена у локалним дербијима у последњем колу, да ће се у Шапцу и Лајковцу решавати питање шампиона и новог српсколигаша. Ипак, да тако не буде побринули су се, пре свега Богатинци очекиваном победом, али и играчи Врела који су шокирали „Жељу“ и титулу донели Богатићу! После много времена у Богатићу ће поново гледати српсколигашки фудбал, а како има за 17 бољу гол разлику од Лајковчана, већ сада их апсолутно можемо, упркос теорији, прогласити шампионима.
У слављеничком ритму „црвено – црни“, уз низ од 11 победа долазе у Шабац, где ће МАЧВУ дочекати шабачки РАДНИЧКИ. Пораз у Лајковцу, од Задругара, Шапчани нису искористили прву „меч лопту“ да обезбеде опстанак и стрепе пред последње коло и локални дерби. Једино победа РАДНИЧКОМ гарантује спас, без размишљања о другим резултатима и о исходу у вишем рангу, све друго други најстарији шабачки фудбалски клуб и оне који га воле уводи у опасно коло зависности од других што није никада добро. Све ће бити решено у суботу, од 18 сати.
Дерби Лајковца биће ревијалан. Задругар је давно обезбедио опстанак, могао би чак до трећег места, док је „Железничар“ имао добру сезону, потенцијлна 62 бода биће сваке наредне сезоне вероватно више него довољна за титулу, али ове нису и са тим морају да се изборе „плави“ Лајковчани.
ТРИО ИЛИ КВАРТЕТ БЕЗ СПАСА?
Колико тимова ће испасти из КМ зоне одлучује и број екипа које не избегну елиминацију из Српске лиге „Запад“, а територијално припадају овом подручју. За сада је јасно да ће ДРИНА, после две године у Српској лиги, наредне сезоне поново у нижи ранг, а минималне су шансе да се и ЛОЗНИЦА и ПРОВО спасу, с обзиром да играју међусобно у последњем колу, најреалније је да четири клуба напусте зонски ранг. Нада свих је пораз Слоге 33 на свом терену од Пожеге, чиме би се и „зелени“ и Провци спасили.

Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa