Инфо

13. јун 2019.13. јун 2019.
Борба се наставља
Запрашивање комараца

Борба се наставља

У суботу, 8. јуна, организовано је запрашивање комараца на територији града Шапца. Вршен је третман запрашивања у виду адулцидног третмана са земље у површини од 1000 хектара и адулцидни третман из авиона у површини од 2 500 хектара.
Ова акција настављена је и у среду.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и Ненад Илић, руководилац јединице у Комуналној полицији у Градској управи града Шапца, посетили су овим поводом Стари град, једну од градских локација на којима се због водостаја канала, највише размножавају комарци.
- Ми смо прскали у суботу, али то их је само уздрмало, нисмо успели да решимо читав проблем, зато смо сад у једној посебној акцији обавили поновно прскање у среду и то са три авиона. Дакле, три авиона су се подигла и попрскала читаву површину и мислим да је то завршни ударац којим ћемо решити проблем комараца. Тиме смо исцрпели сва средства која имамо за ову годину за комарце и мораћемо у ребалансу да одвојимо додатни новац јер то није било довољно, једноставно, таква је сезона, рекао је градоначелник Шапца и додао.
-Истовремено, обавестили смо све суграђане који се баве пчелама и кошницама да своје кошнице уклоне и обезбеде да не би имали некакав проблем и наравно сада када се завршило прскање, могу слободно да наставе да се несметано баве производњом меда. Јако нам је стало да уђемо у ову сезону тако да нико нема проблема, рекао је Зеленовић.
-У суботу почело је запрашивање комараца са земље и из ваздуха. Том запрашивању је претходио третман ларвицидним средствима када су у питању ларве. Третман је вршен на површини од 2600 хектара. Нажалост, ова година је таква да имамо доста кишних периода са кратким пљусковима тако да су барична подручја јако велика и вода се јако споро повлачи из бара тако да је константан прилив нових ларви, што ћемо у следећем периоду покушати да решимо трајније, рекао је Ненад Илић.

Н.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa