Инфо

13. јун 2019.13. јун 2019.
ГРАДСКА УПРАВА СЕ УКЉУЧИЛА У РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА У НАСЕЉУ БЕНСКА БАРА

Комунални редари за миран сан

Како незванично сазнаје Глас Подриња, град Шабац ће ангажовати три комунална редара који ће од 22 сата до шест сати ујутро боравити у парку код артешке чесме у Барама, затим у насељу Тркалиште и у Великом парку
Градска управа је озбиљно схватила апел грађана насеља Бенска бара и ухватила се у коштац са решавањем вишегодишњег проблема који се тиче озбиљног кршења јавног реда и мира.
Како незванично сазнаје Глас Подриња, град Шабац ће ангажовати три комунална редара који ће од 22 сата до шест сати ујутро боравити у парку код артешке чесме у Бари, затим у насељу Тркалиште и у Великом парку.
- Апсолутно смо свесни проблема са којима су наши суграђани у овим насељима суочени. Свакодневне журке на отвореном, праћене великом дреком, годинама не омогућавају мирну ноћ нашим суграђанима. То је недопустиво и одлучили смо се за увођење комуналних редара - каже за Глас Подриња неименовани извор из Градске управе.
Ове три локације су најпроблематичније у Шапцу. Према нашим сазнањима, комунални редари ће путем радио везе обавештавати регуларну и комуналну полицију које ће реаговати на сваки позив комуналних редара када утврде да је дошло до ремећења јавног реда и мира.
Из полиције смо, такође незванично, добили и информацију да су и припадници СУП спремни да помогну у решавању овог проблема и још једном апеловали на суграђане да их слободно обавесте о сваком проблему којем су изложени како би могли да реагују. Полиција је спремна да појача контролу на спорним локацијама и уједно позива надлежне у граду да искористе постојећу оптику у Шапцу како би се поставио квалитетан видео надзор.
О проблему са којим су суочени наши суграђани у насељу Бенска бара први је писао Глас Подриња. нама су се обратили становници овог насеља који су из године у годину изложени све већем насиљу младих људи који се из ноћи у ноћ окупљају у парку код атершке чесме и организују журке са гласном музиком која трају до дубоко у ноћ. Неретко су ти станари били изложени и нападима услед којих је долазило до ломњаве прозора и ролетни на околним зградама.

Е. Г. П.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa