Инфо

13. јун 2019.13. јун 2019.

Несавесни грађани поново одлагали отпад у канале

Представници Одељења Комуналне полиције у Градској управи града Шапца апелују на суграђане да не одлажу отпад у канале и водотоке.
Како је истакао Ненад Илић, руководилац у Одељењу Комуналне полиције, одлагање отпада у канале и потоке може да доведе до плављења и изливања, која могу изазвати штету на ораницама или насељима која се налазе у њиховој близини.
-Нажалост, најновије примере смо забележили у Мишару и Мачванском Причиновићу. По други пут у последњих месец дана, били смо сведоци немара суграђана који су одлагали отпад у путни канал у Месној заједници „Мачвански Причиновић“, чиме су угрозили водоток, односно запушили део каналске мреже. Напомињем да такви поступци могу довести до изливања канала на њиве. Припрадници Одељења Комуналне полиције су евидентирали два различита лица у вршењу овакве врсте прекршаја, рекао је Илић.
Он је додао да је у последњих месец дана, евидентирано још једно лице, у Месној заједници „Мишар“ које је, такође, одлагањем отпада у путни канал у овом насељу угрозило водоток.
Илић је подсетио да је Град Шабац у току 2015. и 2016. године очистио више од 100 километара водотокова и канала другог реда, и да захваљујући тој акцији, није било изливања вода на оранице и у насеља. Подсетио је да овакви немарни поступци, одлагања смећа у канале и потоке, спречавају нормалан ток воде и доводе до запушења, што при обилнијим падавима може довести до плављења.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa