Инфо

13. јун 2019.13. јун 2019.

Дрворед у Поп Лукиној напале лисне ваши

Дрворед Лириодендрона који је заснован у „Поп Лукиној“ улици 2011. године, тренутно је нападнут од лисних ваши.
-Временске промене утицале су и на остало дрвеће у граду тако да нама предстоји праћење. Рађено је третирање фунгицидима и сектицидима са земље на свим стабалима у Поп Лукиној и биће поновљено за десетак дана, рекла је Андријана Жикић, саветник за надзор за Зеленило у Градској управи и додала да фунгициди и сектициди нису штетни за људе као ни лисне ваши, већ представљају естетски проблем.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић истакао је овом приликом да су му грађани Шапца, нарочито они који станују у „Поп Лукиној“ улици сугерисали на то како су приметили да се нешто дешава са стаблима, стога је и дошло до правовременог реаговања.
-Одмах смо послали надлежне службе и утврдили о чему се ради. Осим тога што су поменута стабла третирана и заштићена, дао сам и налог да се провере сва стабла у граду. Идеја је да сачувамо зеленило, рекао је Зеленовић и додао да очекује повратну информацију о томе шта се дешава у осталим деловима града, али и замолио грађане који имају било какву примедбу у вези са овом темом да то пријаве преко надлежне службе Комуналне полиције.
Зеленовић је најавио и пројекат заједно са привредницима града Шапца, који ће почети на јесен, а реч је о великој садњи стабала у Сава парку.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa