Инфо

13. јун 2019.13. јун 2019.
Остварење снова
Пријем за руководство и
ватерполисте ВК „Шабац“

Остварење снова

Историјски успех за Шабац. "Мали" клуб који је преко ноћи постао велики. Остварeн сан играча и стручног штаба. Популаризација спорта у граду
Руководство града Шапца, градоначелник Небојша Зеленовић и његов заменик Душан Костадиновић, уприличили су пријем за ватерполисте ВК „Шабац“ и чланове стручног штаба.
Први пут од оснивања ватерполисти су освојили титулу и истовремено комплетирали све домаће трофеје с обзиром на то да су у децембру стигли до пехара Купа Србије.
-Историјски успех за Шабац. "Мали" клуб који је преко ноћи постао велики. Можда тако делује, да је ово изненадни успех, али иза свега стоји много напорног рада. Раније смо пројектовали екипу и све потезе који ће довести до успеха. Без обзира на притиске нисмо дозволили изненађења и реализовали смо планирано - рекао је спортски директор клуба Анто Васовић.
Председник скупштине клуба Ненад Живановић истиче да је кључ успеха тима системски, предан, стручан рад који је резултирао успехом.
-Сви у Ватерполо клубу „Шабац, играчи и стручни штаб, веровали смо да ћемо постављене циљеве пред почетак сезоне и остварити. Велики успех је освојити дуплу круну у једном спорту. Треба истаћи да након стицања независности Србије, ово је први пут да је трофеј титуле првака државе отишао ван Београда, што је још значајније за нас као клуб - појашњава Живановић.
Градоначелник Небојша Зеленовић честитао је делфинима на постигнутом успеху и популаризацији спорта у Шапцу.
-Поносан сам на ватерполисте који су показали да снажна воља коју поседују даје добре резултате. Они су пример како је побеђивати и када се борите у немогућим условима. Својим успехом су учинили да буду тема број један у граду. Због њиховог подвига све више деце вежба ватерполо и пливање - навео је Зеленовић и додао да се нада да је ово само први у низу великих успеха које ће постићи ВК „Шабац“.
Неким ватерполистима је ово прва титула, други су већ држали шампионски пехар, али у срцима свих овај трофеј заузима посебно место. Титула освојена за Шабац носи посебну драж за Михајла Репановића.
-Мислим да су сви циљеви испуњени. На најбољи начин смо завршили сезону. Дупла круна је стигла у Шабац - рекао је Репановић.
Историјски успех за клуб је стигао као плод мукотрпног рада и интензивних тренинга истиче седамнаестогодишњи Огњен Васовић.
-Велика срећа влада у клубу, јер смо освојили првенство. Велика је част имати овако велики подвиг у својој биографији- каже млади Васовић.
Нарочито су поносни ватерполисти који су поникли у ВК “Шабац”. Александар Ераковић од почетка спортске каријере члан је шабачког тима.
-У клубу сам дванаест година и на одлучујућој утакмици сам све изненадио када сам дао два гола у два минута. Велика је радост и част бити део тријумфа. Иако смо победили са малом разликом то је велики успех за све нас - истиче Ераковић.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa