Инфо

13. јун 2019.13. јун 2019.
ЈАВНОСТ УСКРАЋЕНА ЗБОГ
НЕДОСТАТКА САРАДЊЕ

ЈОШ РЕЧ ДВЕ О СЛОБОДИ МЕДИЈА

Јавна предузећа и установе које воде људи из Српске напредне странке не желе комуникацију са нама, заборављајући да се ради о информацијама од јавног значаја и да су наши читаоци и њихови гласачи, као и они које политика уопште не интересује
„Глас Подриња“ је лист са традицијом дугом 75 година. Увек смо се трудили да испратимо све догађаје у граду и наше суграђане обавестимо о свему што је значајно за њихов живот. Међутим, последњих годину до две дана онемогућени смо да то у потпуности радимо.
Јавна предузећа и установе које воде људи из Српске напредне странке не желе комуникацију са нама, заборављајући да се ради о информацијама од јавног значаја и да су наши читаоци и њихови гласачи, као и они које политика уопште не интересује.
Не можемо ни да кривимо директно поједине директоре. Неки од њих су изузетно коректни, позивају нас на редовне конференције и тада је сарадња одлична, на задовољство пре свега грађана Шапца. Ипак, за било какве друге теме и текстове смо уксраћени. Претпостављамо, по директови „одозго“.
Најдрастичније пример догодио се недавно када смо желели похвално да пишемо о раду шабачког Катастра који је један од ретких у Србији који није штрајковао. Директор је прво био заинтересован за разговор, затим тражио одобрење из Београда, а када је и оно добијено престао је да се јавља на телефон. То и не би било тако страшно да ПР-у из Београда такође није рекао да не даје никакве изјаве за „Глас Подриња“.
Пре неког времена желели смо да бесплатно објављујемо огласе за посао Националне службе за запошљавање. Иако је постојала жеља са обе стране поново неко није имао разумевања и идеја није реализована. Теме из области здравства би у „Гласу Подриња“ биле много квалитетније обрађиване када бисмо могли да разговарамо са специјалистима шабачке болнице. Нажалост, они немају дозволу да разговарају са нама, иако би то ишло у прилог пре свега овој установи. Притом, са директором имамо изузетно добру комуникацију, човек се заиста труди да уради нешто позитивно за шабачко здравство и верујемо да би и он желео да су отворени за све медије.
Последња цензура у низу везана је за протесте које СНС сваког дана организује у Шапцу. Како излазимо на недељном нивоу не можемо да их пратимо свакодневно. Желели смо да сазнамо шта је после месец дана учињено, како су задовољни и шта даље планирају, међутим, на ова питања нисмо добили одоговор, јер „изјаве за „Глас Подриња“ не дају“.
Поред свега тога, о многим аферама које су се „развлачиле“ по друштвеним мрежама и неким таблоидима, а тицале су се неких од ових установа, нисмо писали. Не зато што смо нешто желели да заташкамо, него што смо желели да сачувамо достојанство и не бавимо се нагађањима и причама „рекла – казала“ које је углавном немогуће доказати. Могли смо, и то би нам вероватно лепо повећало продају.
Морамо ипак да похвалимо Пољопривредну саветодавну и стручну службу. Иако је и на челу ове установе човек из СНС схватају да су ту ипак због свих грађана Шапца. Редовно нас обавештавају о свему што раде и тако доказују да стварни живот може да се одвоји од политике.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa